Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdo musí za rok 2015 podat daňové přiznání? od hawran.diskuse - V článku: +++++++ Kdo přiznání podávat nemusí V souladu s ustanovením...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2016 8:41

    hawran.diskuse

    V článku:
    +++++++
    Kdo přiznání podávat nemusí
    V souladu s ustanovením § 38g odst. 1 zákona o daních z příjmů nemusí podat daňové přiznání ten, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně (s výjimkou příjmů od daně osvobozených z tuzemských příjmů zdaněných srážkovou daní), přesáhly v daném zdaňovacím období 15 000 korun (jedná se o hrubé příjmy či tržby nesnížené o výdaje). Dále ten, kdo sice nedosáhl příjmů ve výši 15 000 korun, ale vykazuje daňovou ztrátu.

    Zákon:
    ++++++
    Zvláštní ustanovení pro vybírání daně z příjmů fyzických osob
    § 38g
    Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob

    (1) Daňové přiznání je povinen podat každý, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, přesáhly 15 000 Kč, pokud se nejedná o příjmy od daně osvobozené nebo o příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně. Daňové přiznání je povinen podat i ten, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, nepřesáhly 15 000 Kč, ale vykazuje daňovou ztrátu.

    Ale možná to je tím šroubovaným jazykem...

  • 25. 2. 2016 13:49

    autorka

    Dobrý den,

    máte pravdu. To správné slovo v uvedeném odstavci mělo znít (ne)přesáhly. Děkujeme za upozornění. V článku je již opraveno.

    S pozdravem Dagmar Kučerová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).