Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdyby měly mámy dobrý flek, do podnikání se vždycky nehrnou od jezevec - kdyby ženy byly schopné skutečně vykonávat STEJNOU práci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2016 12:49

    jezevec (neregistrovaný)

    kdyby ženy byly schopné skutečně vykonávat STEJNOU práci jako muž, za nižší peníze - bylo by pro zaměstnavatele nesmírně lukrativní je zaměstnávat. takže by si je zaměstnavatelé mezi sebou přetahovali a přepláceli, až by se jejich mzda dorovnala na tržní cenu. feministky tedy jen nechápou, že tohle se už stalo.
    ostatně, důkazem toho je i skutečnost, že žádná žena s pocitem podhodnocení si nezaložila agenturu zaměstnávající jen ženy - kdyby si do takové agentury koupili muže-ředitele a nabízeli ženskou práci za rozdíl cen, ovládly by pracovní trh žen. proč asi to nedělají?

  • 28. 1. 2016 16:22

    Lada (neregistrovaný)

    U nás ve firmě, když šéf sháněl nového zaměstnance na nejmenovaný kancelářský post (nebyla to pozice sekretářky ani účetní či podobná "ženská" práce), vyjádřil se jasně: "Chci ženskou, protože chlapovi bych musel dát vyšší mzdu, ten by za takové peníze nedělal." Když se pak do výběrového řízení přece jen přihlásil i jeden muž, bylo mu slušně vysvětleno, že toto není práce vhodná pro něj...

    Jsme malá firma z maloměsta a takto to vypadá na trhu práce v našem okolí všude. Žena je z pohledu zaměstnavatele vnímána jako zaměstnanec, kterému se nemusí moc platit, ať už vykonává práci jakkoli náročnou. Naproti tomu na muže je nahlíženo jako na živitele rodiny a jako takovému mu prý automaticky přísluší vyšší mzda.

  • 28. 1. 2016 23:45

    jezevec (neregistrovaný)

    zkuste si to po sobě ještě jednou přečíst a zapojit při tom matematiku prvního stupně základní školy. proč tedy čistě ženské firmy již dávno nezlikvidovaly pracovní trh? zaměstnanec kterému "se nemusí moc platit" je přece snem každého zaměstnavatele, a jistou cestou k nižším mzdovým nákladům. takže jakože firmy, které naschvál platí mužům neúměrně a nepřiměřeně mnoho, přežijí jen protože podnikají na zaostalém maloměstě? v pidizemičce kterou autem přejedete za tři hodiny napříč? to nemůžete myslet vážně.

  • 29. 1. 2016 10:18

    l0l (neregistrovaný)

    lidi a hlavne studenti ruznych humanitnich oboru jsou dnes tak vygumovani socialnim inzenyrstvim, ze nechapou dve zakladni pravidla
    1. muz a zena NEJSOU stejni
    2. kdyz dva delaji totez NENI to totez

  • 1. 2. 2016 10:50

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Když muž padne v boji, nic se nestane, žena ho vymění za jiného. Když ale padne v boji žena, je to nenahraditelná ztráta, sníží se tím reprodukční potenciál. Bojem nemusí být jen fyzický střet, ale třeba prodej, podnikání, obecně přijímaní vyššího rizika ztráty, trestní odpovědnosti či úrazu, nebo v krajním případě i smrti. A za riziko má být vyšší mzda. Je ale nepatřičné, aby to vyšší riziko nesly ženy, nemají na to vybavenu psychiku, jsou příliš odpovědné a to snižuje inovační potenciál firem a tudíž i pravděpodobnost jejich přežití na trhu a tím pádem i pravděpodobnost přežití moderní civilizace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).