Komu patří v restauraci dýško? Sledujte zprávy z byznysu

Žádný český právní předpis spropitné výslovně neřeší. Z toho důvodu rovněž není stanoveno, zda dýško náleží konkrétnímu číšníkovi, kuchaři nebo majiteli.

Komu vlastně patří dýško, které necháváte v restauraci? Podle právníků lze spropitné považovat za dar, která odráží míru spokojenosti s konkrétním zaměstnancem restaurace. 

Pokud tedy projeví host vůli ocenit příjemnou obsluhu, mělo by spropitné náležet obsluze, bude-li chtít spropitným odměnit kuchaře, mělo by spropitné náležet kuchaři. Ve valné většině případů ale host výslovně neřekne, koho chce svým spropitným odměnit, proto nakonec záleží tedy vždy na zavedených zvyklostech v dané restauraci.

1 názor Vstoupit do diskuse
poslední názor přidán 19. 6. 2013 16:54

Poradna – pokud si nevíte rady

Další poradny Nové téma

Školení App Store optimalizace

  •  
    Jak dostat svou mobilní aplikaci mezi lidi
  • Jak na akvizici uživatelů mobilních aplikací na českém i světovém trhu
  • Jak správně spustit, propagovat, měřit a vyhodnotit svoji aplikaci v Google Play i v Apple App Store

Detailní informace o školení App Store optimalizace »

Sledujte Podnikatel.cz

Facebook Twitter Google+