Hlavní navigace

České firmy nevěří v konkurenceschopnost svých zaměstanců v zahraničí

11. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Manažeři téměř tří čtvrtin firem v Česku nevěří tomu, že by jejich zaměstnanci obstáli na zahraničním trhu práce. Drtivá většina zaměstnanců nemůže ve vyspělých zahraničních ekonomikách zastávat obdobné posty jako doma, myslí si přes 70 procent manažerů oslovených při výzkumu Vysoké školy ekonomické v Praze.

Opět se tak potvrzuje, že brzdou české ekonomiky jsou a budou i v budoucnu pracovní síly, uvedla pro server iDNES.cz hlavní autorka výzkumu profesorka Eva Kislingerová. Tvrdí, že jejich hodnocení je velmi nelichotivým výsledkem. Na druhou stranu ale české firmy podle výzkumu nejsou příliš ochotné investovat do svých zaměstnanců, do jejich vzdělávání a profesního růstu.

Cílem výzkumu bylo odhalit změny, které v oblasti ekonomiky a managementu českých podniků nastaly po našem vstupu do Evropské unie a po stále se rozšiřujícím zapojování podniků do světové ekonomiky. Výsledky mají vést mimo jiné k novým nástrojům řízení a řešení rizik tak, aby české podniky byly na světovém trhu konkurenceschopné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).