Hlavní navigace

Křišťálové Lupy mají své majitele

28. 11. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Včera se v pražském klubu Pacha uskutečnil třetí ročník ankety Křišťálová Lupa – cena českého Internetu, která si předsevzala zviditelnit projekty, které si zaslouží zájem a pozornost. V jakých kategoriích a komu se tedy ceny za rok 2008 udílely?

Křišťálové Lupy, jako ceny vítězů stejnojmenné ankety, už mají své majitele. K jejich předání došlo včera v pražském klubu Pacha. Anketa, jež letos proběhla už potřetí, sestává ze dvou fází. V té první nominují čtenáři oblíbené projekty do jednotlivých kategorií, ze kterých se následně vybere pět nejlepších. Hodnocení se účastní odborná porota, která také rozhodne o třech kategoriích – projekt roku, osobnost roku a anticena. Těchto jediných kategorií se veřejnost neúčastní.

V kategorii E-shop letos zvítězil projekt Aukro.cz, jež je nejznámější českou aukční síní. V kategorii Veřejný sektor kraloval server Czech.cz, cenu převzal jeho šéfredaktor Marek Tupý. Cena freemailové kategorie byla udělena projektu Seznam E-mail, která má nebo měla své místo u většiny českých internetových uživatelů. Ocenění nejlepšího vyhledávače doznal ten s názvem Google.cz, cenu převzala ředitelka jeho české pobočky, Taťána le Moigne.

Brand24

Za nejlepší zpravodajský server je pokládán portál iDnes.cz, za který převzal cenu Michal Hanák, jeho šéfredaktor. Překvapením této kategorie se stal očekávaný TN.cz, který se nikde v přeních příčkách neumístil. Své místo však našel v jiné kategorii. v kategorii Magazín byl zvolen jako nejlepší server Živě.cz, v kategorii Blog pak ten s názvem Strach.cz. Nejlepším komunitním serverem je za rok 2008 Rodina.cz, v kategorii Zábava zvítězil známý Stream.cz

V kategorii Osobnost roku, o které rozhodovala odborná porota byli vyhlášeni vítězové dva: Ondřej Tomek a Oldřich Bajer, oba známí v souvislosti s portálem Centrum.cz. Zvláštní cena, která byla letos udělena poprvé, se netýkala žádné z vyhlášených kategorií. Dostal jí Václav Stoupa za uspořádání veletrhu WebExpo 2008. V kategorii Anticena zvítězil portál tn.cz, který byl nominován hned v několika kategoriích. Na letošním ročníku byla cena vyzvednuta konkrétní osobou vůbec poprvé v historii ankety. Projektem roku, který byl poslední kategorií byl včera vyhlášen server Bezrealitky.cz, za něž cenu převzala jeho marketingová ředitelka Božena Zbranková. S anketou Křišťálová Lupa, kterou pořádá server Lupa.cz se mohou uživatelé českého internetu setkat zase napřesrok.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).