Hlavní navigace

Názory k článku Kruh se uzavírá. Ovládá BSPLP lidi z České televize?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2008 8:29

    HaryFotr (neregistrovaný)
    106/1999 Sb.
    § 2
    Povinnost poskytovat informace
    (1) Povinnými subjekty, které mají podle tohoto zákona povinnost poskytovat informace vztahující se k jejich působnosti, jsou státní orgány, územní samosprávné celky a jejich orgány a veřejné instituce.
    § 9
    Ochrana obchodního tajemství
    (1) Pokud je požadovaná informace obchodním tajemstvím6), povinný subjekt ji neposkytne.
    (2) Při poskytování informace, která se týká používání veřejných prostředků, se nepovažuje poskytnutí informace o rozsahu a příjemci těchto prostředků za porušení obchodního tajemství.
  • 14. 8. 2008 11:18

    Luboš (neregistrovaný)
    Též platí toto.
    § 9
    Ochrana obchodního tajemství
    (1) Pokud je požadovaná informace obchodním tajemstvím, povinný subjekt ji neposkytne.
  • 15. 8. 2008 1:43

    anonymní
    § 9 Ochrana obchodního tajemství (1) Pokud je požadovaná informace označena za obchodní tajemství,6) povinný subjekt ji neposkytne. (2) Při poskytování informace, která se týká používání prostředků státního rozpočtu, rozpočtu územního celku nebo fondu zřízeného zákonem7) anebo nakládání s majetkem těchto subjektů, se nepovažuje poskytnutí informace o rozsahu a příjemci těchto prostředků za porušení obchodního tajemství.
  • 14. 8. 2008 9:52

    Benji (neregistrovaný)
    Konecne poradne clanky! Cekal jsem , ze alespon nejaka komercni televize se toho chytne a udela reportaz, ale jenom podnikatel.cz super clanky a idnes.cz jinak ticho po pesine. jeste jednou diky.
  • 15. 8. 2008 14:10

    Jaroslav Bareš
    Když to tak čtu,tak si říkám že je to pěkně organizovaná skupina bílých límečků s právnickými a jinými tituly která se pohybuje na hraně a možná i za hranou zákona a tomu se všude na světě říká mafie. V devadesátých letech pěsti a pistole,nyní bílé límečky,tituly a dobré kontakty. A kdo to zaplatí.No přeci koncesionář ,ten platící trouba který tomu všemu vůbec nerozumí a neumí to ovlivnit. A politici? Ti na to kálí, ti mají svoje aféry , jako křištálově čistý Standa,nebo přeplacený Čunek atd... Jinak pochvala redakci, VELMI DOBRÁ PRÁCE.
  • 17. 8. 2008 3:02

    anva (neregistrovaný)
    a věřte mi, že to hnulo žlučí nejen mně, ale i manželce a synovi.

    Technika BSP LP je jasná - projedou živnostenský rejstřík a podle klíčových slov jim to vysype seznam firem. Ten pak porovnají s registrem plátců poplatků a kdo v něm není, toho začnou smažit.

    Já mám registraci pro obor "poradenská činnost v oblasti výpočetní techniky a elektroniky" a s televizory nemám skutečně nic společného. Navíc jsem podnikání ukončil několik let před tím, než ten slavný zákon 348/2005 začal platit, jenže jsem bohužel považoval za zbytečné živnost rušit.

    Ve výzvě se ovšem nemluví jen o výrobě, opravách a prodeji televizních přijímačů. "Za televizní přijímač se považuje každé zařízení technicky způsobilé k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu" (konec citátu), takže výzvu pravděpodobně dostal každý, kdo má v oboru klíčová slova "výpočetní technika" či "elektronika". Podle těch idiotů z BSP LP přece dnes má každý v počítači TV kartu a místo práce čumí na programy ČT (asi soudí podle sebe). No a elektronika jsou samozřejmě rádia a televizory, o jiné elektronice asi nikdy neslyšeli.

    No a pokud jim do 15 dnů nepošlete námitku nebo alespoň sprostý dopis, tak vás automaticky dají k soudu. Takže v tohle státě si může kdokoliv udělat z presumpce viny pěkný kšeft a stát ani nemrkne. Zajímalo by mne, kdo těm tisícům neoprávněně nařčených lidí zaplatí náklady za korespondenci a ušlý čas.

    A hlavně kdo zaručí, že nebudou muset psát podruhé, potřetí, ... a nakonec stejně jít k soudu obhajovat svoji nevinu. Mám už nějaký ten křížek na krku a tak s tím mám jisté zkušenosti - za bolševiků ze mne tímhle způsobem vymáhaly rozvodné závody poplatky za elektřinu, které jsem jim pochopitelně nedlužil, protože jsem se včas a řádně odhlásil. Jenže tehdy jsem měl kliku - úřednice u přepážky byla tak laskavá, že se zašla podívat do kartotéky a potvrdila mi písemně a s razítkem, že jsem se tehdy a tehdy odhlásil. Ti vymáhači to neudělali, i když jsem jim několikrát psal. Teprve u soudu se soudce podíval na potvrzení a bylo to vyřízené.

    Takže vážení, mělo by se s tím něco dělat, jinak budeme za chvíli muset schovávat každý hajzlpapír, abychom mohli dokázat, že jsme si trenýrky neumazali svojí nedbalostí ....
  • 17. 8. 2008 11:56

    Milos (neregistrovaný)
    "Zajímalo by mne, kdo těm tisícům neoprávněně nařčených lidí zaplatí náklady za korespondenci a ušlý čas."
    Ja to dostal taky, poslal jsem mu lehce neslusny dopis a prilozil jsem fakturu na 300 Kc za naklady na odpoved, jsem zvedav co na to rekne :) Pravnici si za kazdej poslanej dopis obvykle uctujou vyrazne vic(viz. treba vymahani pokut pro DP)
  • 28. 8. 2008 9:01

    efen (neregistrovaný)
    Byl bych moc rád, kdyby to nešlo do ztracena a Čt - konkrétně vedení s p. Janečkem + jejich advokát to pořádně odnesli. Moc rád bych se přidal k hromadné žalobě. Ale je třeba vědět kdo se toho reálně ujal. A pak jen cesta k odvolání ředitele a jeho kamarádů. Zatím jen píšu dopisy a jak se zdá rada Čt se rozhodla že ho bude krýt a dál odmněňovat. Hrůza. Hrůza. Hrůza. Hrůza.
    Jsem přesvědčen, že to co se stalo je jen málo z toho co se dostalo nad hladinu. Až lidé ztratí strach, to budem asi koukat. Tvůrci snažící se něco v ČT uplatnit by mohli vypovídat.
    Pojďme jim za to zatopit.
    JAko první krok bych navrhoval, aby postižení nebo ti co s nimi solidarizují odmítali veškerou spolupráci s ČT (účinkování v pořadech a vystupování před kamerou, poskytování práv, práce pro ně atd.) event - pro ty co to nevydrží - základní honorář za cokoliv chtít 10135 kč (a třeba denní nasazení, učinkování před kamerou ...) Já bych do toho šel. Našel by se ještě někdo..??
  • 13. 9. 2008 21:40

    Ludva (neregistrovaný)
    Já bych byl pro to, aby se veřejnoprávní (forma) televize zrušila úplně. Zatlačme všichni na své poslance. Vůbec nechápu, proč MUSÍM platit poplatky České televizi. Za moje (naše) peníze se vůbec nemusí snažit dělat programy o které stojím a ještě mě zbytečně pronásledují s nesmyslnými požadavky. Ať se snaží také jako ostatní komerční televize.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).