Hlavní navigace

Liberecké Ambiente: Profesionální péče a výborní kuchaři

3. 5. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Liberecká restaurace Ambiente je součástí franchisingového řetězce, tematicky zaměřeného do čtyř koncepcí. Living restaurant, který nabízí italskou, mexickou a americkou kuchyni, znamená pro každý mlsný jazyk dobrou alternativu.

Restaurace: Ambiente

Lokace: Sokolská 1365, Liberec

Typ: Tex – mex restaurant

Gurmán - Ambiente 1

Living restaurant v Liberci se vyznačuje dobrou kuchyní a profesionálním přístupem. Fotografiemi vyzdobený interiér skýtá příjemnou a klidnou atmosféru, vhodnou i pro obchodní schůzky. Přes poledne poslouží i hotovými pokrmy za přijatelnou cenu.

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: ano
WiFi: ano
Kouření: restaurace má kuřáckou i nekuřáckou část
Příjem platebních karet: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: ano, vzhledem k možnosti připojení k internetu i klidnému prostředí

Objednávka

  • 80 g Beef tartar (168 Kč)
  • Fried olives (105 Kč)
  • 200 g Fillet aberdeen angus z Uruguaye (385 Kč)
  • 120 g Grilovaná zelenina (58 Kč)
  • 200 g Entrecôte black angus La Morocha z Argentiny (328 Kč)
  • 100 g Červená řepa na slanině (55 Kč)
  • 260 g Baked potato (48 Kč)
  • Dessert variations (155 Kč)

Předkrm v podobě tataráčku hostům žaludky naladí jemným, docela výrazně ochuceným hovězím masem s kousky cibule. Na to, jak je maso dobré, by si zasloužilo použít méně koření, aby více vynikla jeho chuť. K předkrmu se podávají opékané plátky pečiva. Některým labužníkům bude ale na topince chybět česnek.

Gurmán - Ambiente 3

Zelené a černé olivy obalené v kukuřičných lupíncích a plněné parmezánem se dají definovat pouze jedním způsobem – záplava chuti. Pod křupavou kůrkou se totiž ukrývají dost slané čerstvé olivy, které v sobě ukrývají pečením rozteklý sýr. Host, jenž miluje výrazná jídla, si tento předkrm zamiluje. Jiným ale bude připadat přesolený a budou z něho brzo syti.

Gurmán - Ambiente 2

Fillet, původem ze skotského plemene, které je považováno za nejkvalitnější hovězí maso z Jižní Ameriky, je tou nejjemnější a nejdražší částí hovězího. Křehké a chutné maso bylo důkazem, že se v této restauraci podávají čerstvé suroviny. Úprava steaku na pepři s jalovcem a upečenou slaninou zanechá v hostech sentimentální vzpomínku, ke které se budou rádi vracet. Grilovaná zelenina složená z pečených paprik, řepy, cukety a lilku se k masu báječně hodí.

Gurmán - Ambiente 4

Pod názvem Entrecôte black angus La Morocha z Argentiny se skrývá steak z mírně prorostlého masa vyšlechtěného plemene černého vola aberdeen angus, které se chová v argentinských pampách. Maso je křehké a šťavnaté. Úprava s italskou slaninou, jalovcem a máslem jen dotváří výborný dojem z pokrmu. Netradičně pojatá úprava červené řepy se slaninou se k masu výborně hodí. A pečené brambory zalité kysanou smetanou se rovněž zahanbit nenechají.

Gurmán - Ambiente 5

Sladkou tečku může za celou návštěvou udělat Dessert variations, což jsou čtyři miniatury dezertů, které je možné objednat i ve standardní velikosti. Tvoří ji plátek ananasu plněný jemným sýrem mascarpone, typický kakaový americký dort „brownies cake“ s čokoládovou kopulkou plněnou zmrzlinou. Na pověstné belgické či francouzské čokoládě si každý opravdu zamlsá. Další součástí dezertu je poctivá vanilková zmrzlina obalená v sekaných pistáciích a dort s tvarohem, který potěší milovníky jemných sladkostí. Vše se zde vyrábí výhradně z čerstvé šlehačky, pravého másla, čerstvého ovoce a pravé belgické a francouzské čokolády.

Gurmán - Ambiente 6

Jakou preferujete kuchyni?

  • Českou.
    53 %
  • Středomořskou.
    28 %
  • Arabskou.
    4 %
  • Americkou.
    3 %
  • Jinou.
    12 %

Obsluha a služby

Liberecká restaurace Ambiente má otevřeno od jedenácté dopolední do půlnoci, v neděli do desáté hodiny večerní. Od jedenácti do tří hodin je možné objednávat i tzv. hotovky, které se cenově pohybují kolem sta korun. Pokud čas na oběd nezbývá, je možné využít Lunch box a objednat si jídlo, které personál zabalí a připraví k vyzvednutí. Tyto objednávky jsou do 12 hodin o 20 % zlevněné. Hosté si v restauraci mohou vybírat z menších či větších porcí a u určitých jídel platí tzv. „sněz co můžeš“, což pro strávníka znamená možnost bezplatných přídavků. Zvláštností je i část jídelního lísku, která hosty informuje o plemenech, ze kterých steaky pochází.

Daně x

Gurmán - Ambiente 7
Foto k článku: Archiv restaurace

Jedním z cílů tohoto restaurantu, je podávat hostům čerstvé suroviny, což je znát i na výsledné chuti jídla. Kuchaři si navíc každé ráno připravují i vlastní těstoviny, polotovary se zde nepoužívají. Obsluhující personál je profesionální a co chvíli zjišťuje, zda je zákazník se vším spokojený. Součástí restaurace je i dětský koutek pro zabavení ratolestí, které si svou krmi mohou vybrat z dětského lístku. Pro ty nejmenší jsou připraveny přesnídávky.

Hodnocení

Libereckému restaurantu jeho hosté, tak jako Gurmán, pravděpodobně nemají co vytknout. Obsluha i služby jsou dotažené, vše působí profesionálně a jídlo je skvělé, stejně jako používané suroviny. Místo je vhodné i pro obchodní schůzky, naobědvat se zde ale může i strávník s průměrným platem, díky nabídce hotových jídel, která se cenově pohybují kolem sta korun. Za příjemnou návštěvu s pochutnáním proto Gurmán uděluje pět hvězdiček.

Pět hvězdiček

– maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout. Další kritéria při hodnocení

tip

Doporučujeme

V hodnocení Gurmána je nejvyšší meta, které mohou restaurace a kavárny dosáhnout, pět hvězdiček. Co jiného tedy doporučit, než právě pětihvězdičkové restaurace a kavárny. Přejít na seznam pětihvězdičkových restaurací a kaváren

Gurmán - hodnocení 5

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).