Hlavní navigace

Lidl spustil pilotní provoz svého e-shopu, podívejte se, jak vypadá

12. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

[FOTOGALERIE] Lidl spouští svůj e-shop, i když zatím jen v pilotním režimu pro zaměstnance. Na podzim se má ale otevřít všem. Podívejte se, jak e-shop vypadá.

Ve fotogalerii naleznete jak design e-shopu, tak fotky z logistického centra v Plzni, které bude tuzemský e-shop zásobovat.

Během podzimu se Lidl e-shop otevře všem

Obchodní řetězec lidl spustil pilotní provoz svého e-shopu, a to na doméně Lidl-shop.cz. E.shop je zatím k dispozici jen pro zaměstnance řetězce. Pokud se během pilotního provozu neobjeví žádné problémy, otevře se online obchod na podzim i pro zákazníky. Český e-shop se stane čtvrtým e-shopem Lidlu vůbec a prvním ve střední a východní Evropě.

Start prvního Lidl e-shopu ve střední a východní Evropě znamená novou etapu v rozvoji Lidlu nejen v České republice. Pevně věřím, že zátěžová zkouška v podobě 9500 zaměstnanců a jejich nejbližších pořádně otestuje všechny systémy jak na straně e-shopu, tak v našem logistickém centru, okomentoval Pavel Stratil, generální ředitel Lidl Česká republika.

Zásobování českého e-shopu bude zajišťovat logistické centrum v Plzni, které již nyní dodává zboží pro e-shopy v Německu, Belgii a Nizozemsku. Jedná se o největší logistické centrum pro e-commerce Lidlu. Na 44 000 m2 skladovací plochy se tam nachází přes 19 000 druhů artiklů, které naskladňuje a chystá celkem 1100 zaměstnanců ve třech pracovních směnách sedm dní v týdnu tak. Nyní plzeňské logistické centrum vyskladňuje průměrně 500 000 kusů týdně, do budoucna se ale počítá s tím, že týdně bude vyskladňovat až 1 milion kusů zboží.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).