Hlavní navigace

Manažeři kvůli recesi míří častěji za odreagováním do kláštera

19. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řada manažerů řeší během ekonomické krize napětí z práce netradičním odreagováním v klášterech. Kláštery jako klidné a duchovní místo poskytují prostor pro získání ztracení síly, odbourání stresu, odpočinek a meditaci.

V posledních několika měsících zaznamenáváme zvýšený zájem o náš klášter mezi mladými manažery, kteří si k nám přicházejí odpočinout od práce a potřebují si s někým nezaujatým popovídat o svých starostech, potvrzuje správce želivského kláštera František Marek, kterého neobvyklý zájem v těchto letních měsících překvapil.

Firmy v posledních týdnech zřejmě bilancují a připravují se na další vlnu propouštění, která zřejmě přijde na podzim. Strach o zaměstnání a odpovědnost manažerů za firmu stojí za nezvykle rychlým nárůstem stresu, se kterým je potřeba se vyrovnat a meditace na klidném místě je jedním z možných a účinných řešení, dodává správce Marek.

Ubytování a odreagování poskytuje více českých klášterů. Kromě klášterů premonstrátů v Želivě se lze ubytovat například také klášteře v Mnichově Hradišti, či Oseku. Olomoucký klášter zase nabízí ubytování pro studenty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).