Hlavní navigace

Názor k článku Na autorský zákon jsme krátcí. Možná na něj vyzraje až Jára Cimrman od Eva - Takže podle vaší logiky, když hodně lidí krade,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2016 22:27

    Eva (neregistrovaný)

    Takže podle vaší logiky, když hodně lidí krade, tak to znamená, že okrádat druhé je v pořádku a měli bychom raději změnit zákon a krádeže udělat legální?

    Protože kopírování elektronických produktů načerno je krádež. Zkusme tedy nahradit slovo "kopírování" ve vašem projevu slovem "krádež".

    "Krádeží (auta, televizoru, čokolády v obchodě...) nevzniká žádná škoda, protože nikomu nic nechybí, a dotyčný BY SI TO NEKOUPIL."

    Ano, máte pravdu, že jsou lidé, kteří než by si něco koupili, radši to ukradnou. To ale neznamená, že tím nikomu nezpůsobí škodu. Pokud kradou fyzické věci jako jsou auta, zboží v obchodě nebo vybavení vaší domácnosti, je to víc na očích. Musí dojít na místo a tu věc si někam odnést či odvézt. Pokud ale někdo ukradne film tím, že si ho nelegálně stáhne, zvládne to z pohodlí svého domova, nikdo ho přitom nevidí a ukradená věc je schovaná uvnitř jeho počítače. To ale neznamená, že to není krádež, jen je narozdíl od auta nebo flašky rumu ta ukradená věc lépe ukrytá.

    Zkuste se zeptat třeba prodavačky v nejbližším supermarketu, jestli jim všelijací zlodějíčci krádežemi zboží působí či nepůsobí škodu. Podle vaší logiky by to mělo být v naprostém pořádku, vždyť ten zloděj by si tu drahou voňavku nebo láhev s alkoholem, co vynesl z obchodu pod kabátem, stejně nekoupil...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).