Hlavní navigace

Názor k článku Na autorský zákon jsme krátcí. Možná na něj vyzraje až Jára Cimrman od Pavel - Lado, říkáte to, jako by to bylo něco...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2016 9:28

    Pavel (neregistrovaný)

    Lado, říkáte to, jako by to bylo něco špatného. Pokud někdo vymyslí židli a stráví na tom spustu času a ta židle je dobrá, zaslouží si ten výrobek, aby byl 1000 x zkopírován za 5 korun. Společnost z toho bude mít prospěch, bude mít 1001 super židlí.
    Jen naše omezenost nás pořád zavádí k tomu, abychom upřednostňovali právo jedince na odměnu za svou tvorbu nad právo na to kopírovat dobré nápady. Dobrá myšlenka nesmí být zamčena copyrighty a autorskými právy a člověk, který se učí od ostatních a umí udělat věci levněji nemá žít ve strachu před právníky společností, které skupují patenty. Ty umělé zámky, které nám brání svobodně zopakovat to, co se nám líbí.

    Oprostěme se od toho dětského "On se opičí, on dělá to, co já, to nesmí."

    Je doba 3D tiskáren a brzy budeme řešit, co lze kopírovat a co ne. Proč bychom neměli kopírovat cokoliv? Podle mne je to jedna ze svobod, které jsme se vzdali kvůli lobby majitelů autorských práv a teď by nám měla být vrácena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).