Hlavní navigace

Názor k článku Na další zvýšení minimální mzdy nepřistoupíme, hlásají zaměstnavatelé od Ano - To je hovadina, souhlas. Problem je jinde: Financni gramotnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2014 6:05

    Ano (neregistrovaný)

    To je hovadina, souhlas. Problem je jinde:

    Financni gramotnost je zaklad. Na strednich skolach je vyuka rozdelena cca nasledovne: 2h dejepis (drceni se datumu a poctu vojaku, nikoliv pouceni, my museli znat presne na den co se kde podepsalo a jak se to jmenovalo, kolik kde umrelo vojaku a civilu, tohle cloveku zabere nehorazne mnoho casu, ktery by mohl vyuzit na uzitecnejsi veci (i to hrani her je prospesnejsi, nauci se perfektne anglicky)), 2h humanitni vychovy, 4h cestiny (pravidla jazyka a literatura (co ktera nula kdy napsala a kolik to melo stranek).

    Temto vecem je dan obrovsky prostor v nepomeru s tim, kolik zaku se tim bude nakonec zivit a bude to potrebovat.

    Pokud se literatura smrskne na 1h (0 h by asi neproslo, ve vlade je moc imbecilu, co povazuji znalost presneho zneni kdejake basne za zaklad lidstva a vseho zivota ve vesmiru), humanitni vychova na 10minut a diktatova cestina na 1h, muze se mezera zaplacnout uzitecnejsimi predmety jako je financni gramotnost.

    Klasicky stredoskolak: kazdy patek se jde opit, prez tyden se flaka po obchodaku a chodi za skolu, holky nakupuji hadriky, lakuji nehty a chodi na kafe. V maturitnim obdobi si jich 90% zacne delat ridicak a kupovat auta, ktera zatim nepotrebuji a chteji se jen vytahnout. Na vystupu ze strednich skol tak mame prevazne nepouzitelna a zadluzena paka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).