Hlavní navigace

Na projekt "Vzdělávejte se" míří dalších 1,5 miliardy korun

23. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) dnes oznámilo, že na projekt „Vzdělávejte se“ vyčlení další finanční prostředky. Podle ministerstva jde o účinný projekt a je o něj velký zájem. Do systému se mohou přihlásit firmy, které nemají pro své pracovníky práci na celý týden. Projekt jim umožňuje jeden den v týdnu nechat školit zaměstnance.

Na první fázi projektu se vyčlenilo půl miliardy korun a zúčastnilo se jí 57 454 zaměstnanců Na druhou fázi ministerstvo uvolnilo celkem 1 miliardu korun, avšak už nyní je zřejmé, že zájem podnikatelů převyšuje objem vyčleněných prostředků. MPSV proto rozhodlo, že v příštím roce do projektu zamíří další 1,5 miliard korun.

Považuji za nezbytné nejen peníze dávat, ale také kontrolovat jejich čerpání. Tak, aby finanční prostředky směřovaly skutečně tam, kde jsou třeba. V této souvislosti mají úřady práce pokyn vše pečlivě kontrolovat, a to přímo v místě a v čase školení, doplnil Petr Šimerka, ministr práce a sociálních věcí. Čtěte více: Dotace na vzdělávání zaměstnanců mohou pomoci v krizi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).