Hlavní navigace

Najezte se v zahradě, která je Magická. Klidně do stovky

 Autor: 258398
Jana Bohutínská

Pražská Michle zatím není lokalita, kam bychom jezdili do dobrých restaurací. Magická zahrada si však takovou cestu zaslouží. Kvůli jídlu i interiéru.

Restaurace & Café: Magická zahrada

Lokace: Nuselská 159/114, Praha 4 – Michle

Typ: Mezinárodní kuchyně 

Restaurace Magická zahrada nezůstává nic dlužna svému jménu. Když do ní host vstupuje ze zaprášené Nuselské ulice, kde sídlí v ne zrovna lákavé zástavbě činžovních domů, i přes cvrlikání ptáčků ve vestibulu žádný zelený zázrak nečeká. Vnitřní trakt, do kterého se restaurace otevírá, je však skutečně jedinečný a už sám o sobě stojí za návštěvu. Vnitřní část restaurace (zimní zahrada) plynule přechází do magické letní zahrady se zastřešeným grilem. Na rušné město tu host zapomene velmi rychle a vůně linoucí se z grilu rychle směřuje náš zájem k jídelnímu lístku.

Magická zahrada 1

Jídlo do stovky i za pár set

Menu nabízí pestrou směs mezinárodní kuchyně s výraznější inspirací kuchyní italskou a francouzskou. Denní nabídka je napsaná už na tabuli u vchodu do restaurace, v jídelním lístku jsme ji ale nenašli. Další jídla visí na tabuli v zahradě. To může při výběru trochu mást. Čtěte více: Pizzeria Franko – požitek z pravé italské kuchyně

V letní sezoně si tu každopádně přijdou na své milovnice a milovníci grilování. Griluje se tu maso kuřecí i vepřové, jehněčí, pštrosí i hovězí, ale také ryby, a to v cenách od 139 korun za grilovaná kuřecí prsa, do téměř 400 korun za grilovaný biftek z hovězí svíčkové. Od každé položky jídelního lístku, jako jsou předkrmy, polévky, těstoviny, ryby, drůbež, saláty a přílohové saláty, zvěřina, bezmasá jídla a tak dál, mají v nabídce vždy jen několik málo položek, takže se vybírá docela dobře. Restaurace ovšem připravuje také speciality, jako například steak ze zebry či možnost objednat si degustační menu v ceně 490 korun. O grilování čtěte více na serveru Vitalia.cz: Grilování: Hazard se zdravím?

Anketa

Vyhledáváte v létě restaurace se zahrádkou?

Protože jsme neminuli denní nabídku u vchodu a pojali jsme chuť dopřát si něco ostřejšího, objednali jsme si spaghetti aglio olio za pouhých 79 korun. A nebyli jsme zklamaní, i když na něčí vkus by ingrediencí, které kuchař do talíře nasázel, bylo možná přece jen trochu moc – cibule i česnek, zelené papričky, černé olivy, parmezán, sherry rajče na ozdobu… Nicméně vše čerstvé a dobré, pálivé tak akorát i pro méně odolné či málo otrkané strávníky. Čtěte více: Chilli papričky s chedarem oheň v ústech nezažehnou

Magická zahrada 2

Jen nám špagety nemusel číšník přinést se slovy tady jsou ty špágy. Přece jen není Magická zahrada žádná putyka, a doufám, že ani nechce být, takže příliš familiérní číšník jí seděl asi stejně tak „dobře” jako příslovečná pěst na oko. Stejně tak není příliš profesionální, že se mi náhodou podařilo zachytit rádoby tajný úšklebek servírky nad jakýmsi přáním hosta o pár stolků dál. Takže o malinko vycepovanější personál by tvář Magické zahrady jedině vylepšil.

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: bezproblémové i bezprostředně před restaurací, nebo v nejbližším okolí
WiFi: ano
Kouření: ano i ne
Platba kartou: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: jednoznačně ano, v restauraci je klid, interiér je velmi příjemný a jídlo stojí za ochutnání

Díky příjemné velikosti porce špaget jsme si vychutnali i moučník. Crème brulée s karamelovou krustou a teplými borůvkami (za 79 korun) a domácí Tiramisu podávané s cukrovým melounem a šlehačkou (za 89 korun). Na skleněných talířích servírované moučníky byly pěkně naaranžované a ani chuťově nezklamaly.

Magická zahrada 3

Crème brulée podávají v pudingovější konzistenci jako bochánek s minimální karamelovou krustou. Na borůvkách ovšem nešetří. Na Tiramisu jsem si pochutnala, cukrový meloun byl však bohužel prakticky bez chuti.

Magická zahrada 4

Pěna nepěna jako od chytré horákyně

Kapitola sama pro sebe jsou dvě cappuccina (po 42 korunách), která nám v Magické zahradě naservírovali. Tomu, kdo je připravoval, by neuškodil nějaký základní baristický kurz. Než jsme je začali pít, pěna plná vzduchových bublin, která ani vzdáleně nepřipomínala mléčnou emulzi, s hlasitým šuměním téměř vyprchala. Kdybychom místo cappuccina dostali kávu au lait, byli bychom možná spokojenější, protože chuťově byl nápoj dobrý a neumělá pěna ho zbytečně pokazila. Do sklenice na objednanou zázvorovou limonádu (za 32 korun) ani do tomatového džusu (za 26 korun) naštěstí nenacpali led, za což zase mají v letní Praze pár pomyslných bodů navíc. Stejně jako za to, že k účtu přiložili zdravotní žvýkačku. Čtěte více: Kávový speciál: Pravé espresso je jen jedno

Magická zahrada 5

Hodnocení

Magická zahrada, otevřená denně od půl dvanácté a zavírající v neděli ve 23 hodin, jinak o půlnoci, je dobrou volbou pro všechny, kdo hledají netradiční podnik se zajímavým interiérem a dobrým jídlem, ještě k tomu v lokalitě, kde by málokdo podobnou restauraci hledal. Na druhou stranu se tu však host může dočkat i méně příjemných překvapení, jako je ke stylu restaurace nepadnoucí personál nebo nepovedená káva. Přitom je zjevné, že restaurace míří poměrně vysoko, proto by bylo záhodno bazírovat i na zdánlivých detailech. Restauraci Magická zahrada proto server Podnikatel.cz uděluje s mírným přimhouřením oka způsobeným působivým interiérem a odřenýma ušima čtyři Gurmánské hvězdičky.

Gurmán - hodnocení 4

Čtyři hvězdičky – v rámci hodnocení se jedná o nadstandardní zisk hvězdiček. Vyjadřuje, že ačkoliv je sledovaná restaurace/kavárna ve své kategorii na nadstandardní úrovni, je u ní stále zjevný potenciál ke zlepšení, hodnotitelé zaznamenali drobné, ačkoliv nijak závažné, nedostatky.

Našli jste v článku chybu?
Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Měšec.cz: Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Podnikatel.cz: K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

Vitalia.cz: Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Podnikatel.cz: Informovat o EET musí i e-shopy, nebo zaplatí

Informovat o EET musí i e-shopy, nebo zaplatí

Vitalia.cz: Perníčky: na uležení i hned měkké

Perníčky: na uležení i hned měkké

Root.cz: Certifikáty zadarmo jsou horší než za peníze?

Certifikáty zadarmo jsou horší než za peníze?

Lupa.cz: Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Vitalia.cz: Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Měšec.cz: U levneELEKTRO.cz už reklamaci nevyřídíte

U levneELEKTRO.cz už reklamaci nevyřídíte

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

DigiZone.cz: Flix TV: dva set-top boxy za korunu

Flix TV: dva set-top boxy za korunu

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET