Hlavní navigace

Navštívili jsme pekárnu, kde se s těstem nejprve „mazlí“, než putuje na pult

 Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Redakce 4. 3. 2015

Rodinná pekárna sází na tradici a kvalitu. Nikde se zbytečně nepřidává ani neubírá. Pojďte se společně s námi podívat, jak to vypadá v zázemí pekárny Kabát.

Tvarohový, jablečný nebo makový závin se švestkami. Právě to vznikalo pod rukami pekařů, když jsme do pekárny Kabát zavítali. Vyhlášená je také svými rohlíčky obzvlášť propečenými. Ještě více si tady ale zakládají na kvalitě surovin, ze kterých produkty vznikají, a také samotné práci s těstem. S tím se podle slov majitele pekárny Richardem Kabátem doslova mazlí:

My jedeme z tradičního máslového kynutého těsta, které přirozenou cestou necháme kynout. Potom do něj zabalíme tvaroh nebo jiné komodity, ručně to zpracujeme, zase to necháme kynout, dáme tomu ten prostor pro přirozenost, a poté to naplníme dalšími náplněmi, jako jsou švestky nebo konkrétně jahody. Žádné gely, žádné náplně, žádné směsky. Upečeme to, dáme na to máslovou žmolenku a myslím, že ten výrobek je přesně takový, jaký ho vyráběla babička.

Poradna s daňovým poradcem

Zeptejte se, jak na daňové přiznání. Odpovídá Jan Molín, spolupracovník serveru Podnikatel.cz, daňový poradce a partner poradenské společnosti MIVO s.r.o.

 

Jaké byly začátky, s čím Richard Kabát a jeho pekárna nejvíce bojuje. Které legislativní změny mu nedají spát a naopak, které byly přínosem pro jeho druh podnikání. Jaká je jeho filozofie a co chystá do budoucna, to se můžete dočíst už zítra na serveru Podnikatel.cz. Chystáme pro vás zajímavý rozhovor s majitelem pekárny Kabát, Richardem Kabátem.

Nahlédněte společně s námi do zázemí pekárny Kabát. Nabízíme bohatou fotogalerii.

Našli jste v článku chybu?
Root.cz: Chytré hodinky Pebble úplně končí

Chytré hodinky Pebble úplně končí

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Měšec.cz: Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Měšec.cz: Jak vymáhat výživné zadarmo?

Jak vymáhat výživné zadarmo?

120na80.cz: Rovnátka, která nejsou vidět

Rovnátka, která nejsou vidět

Lupa.cz: Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Fotorecept: Jak nezkazit nadýchanou omeletu

Fotorecept: Jak nezkazit nadýchanou omeletu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Říká amoleta - a myslí palačinka

Říká amoleta - a myslí palačinka

Podnikatel.cz: K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

DigiZone.cz: ČRa DVB-T2 ověřeno: Hisense a Sencor

ČRa DVB-T2 ověřeno: Hisense a Sencor

Vitalia.cz: Paštiky plné masa ho zatím neuživí

Paštiky plné masa ho zatím neuživí

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?