Hlavní navigace

Názory k článku Navzdory recesi podniká už každý pátý Čech

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2010 10:18

    X (neregistrovaný)
    Já se ani nedivím. Jsme národem celkem šikovných lidí a tak dokážeme nabídnout výrobky a služby. Většina šikovných lidí je málo ohodnocena v zaměstnání, protože prostě jsou v pozici vytváření hodnot a ne managmentu.
    Většina těch co podnikají, tak podnikají při práci. Tedy dělají to stejné co v práci, používají nástroje a techniku z práce, ale dělají to jinde.
    Je to však také pro takové podnikatele brzda, protože nomohou udělat větší kus práce, neboť by jim to zabralo čas a v zaměstnání mají přece jenom jistoty.
  • 15. 1. 2010 16:18

    Callo (neregistrovaný)
    Roky 1997 a 1998 byly také krizové a i v těchto letech byl zvýšený nárůst podnikatelů.
  • 16. 1. 2010 9:00

    Kamil (neregistrovaný)
    Nesouvisí takto masový nárůst podnikatelů v době krize spíše se švarcsystémem a daňovou optimalizací, než se skutečným osamostatněním se a děláním na sebe?
  • 16. 1. 2010 10:35

    jezevec (neregistrovaný)
    zajisté - a také tím, že člověk co přijde o práci, oživí svůj pozastavený živnostňák, a snaží se uživut alespoň nějak
  • 16. 1. 2010 15:21

    xiuh (neregistrovaný)
    Ve skutečnosti se jedná o neúplnou hru s čísly .
    Totiž , počet obyvatel produkt. věku je více méně konst. za posledníćh 20 let.
    Tedy , pokud by přibylo z nuly na 2 miliony osvč , tak by se pochopitelně rekrutovali z řad zaměstnaců a nezaměstnaných .
    Jenže , součet zaměstnanců a nezaměstnaných (registrovaných) je více méně rovněž konstantní.
    Tudíž , kdyby tedy přibylo tolik živnostníků a dalších , tak pochopitelně přibližně tolik by ubylo v součtu zaměstnanců a nezaměstnaných .
    Jenže , když přibyde prac. míst , tak přibližně stejně ubyde registrovaných nezaměstnaných .
    A když ubyde prac. míst, tak přibližně stejně přibyde registrovaných nezaměstnaných.
    Takže v nejlepším případě se jedná o papírový nárůst a sice především z řad zaměstnanců a také důchodců , případně uměle též z řad studentů , kteří jsou k tomu ale hloupě dotlačeni "sociálním systémem" .
    Totiž , student , mající rodiče , tak by mu sice stačilo , i kdyby si měsíčně přivydělal např. vyučováním jazyků (pro zájemce v domuácnosti) např. Kč 4000 , ale kvůli nesmyslnému "sociálnímu" systému musí zaplatit cca Kč 4500 na paušálních platbách .
    Takže za tzo ,že chce být samostatný a nechce být na obtíž , tak se mu "sociální stát" odvědčí tím ,že vydělaje Kč 4000 čistá ruka , tak státu zaplatí Kč 4500 a vlastně mu "dluží .
    Naproti tomu :
    A přijde např .nezaměstnaný na prac. úřad a nejenže nic nikoho nenaučí (jako onen student tu např. angličtinu) , ale ještě dostane obolos od "socialního" státu a má "dojem" , že má málo .
    Takže takový je to systém .
    Podle mne je založen na tom nejhorším , a dokud toto zde tak bude levicovými intoši prosazováno , tak do té doby tu budou neúplné hry s čísly "dokazující" , jak se vlastně máme skvěle .
    Jistěže , i já jsem rád, že i přes to všechno mnou zmíněné je tu lépe , že to tu není takové , jako na např. na Haiti .
    Ale přesto je dle mého názoru lepší takový systém , který ponechá člověku "čistá ruka" vše , co vydělá a sice nic nedostane , ale tím pádem (jako v onom příkladě se studentem) také nic nedluží a tak je tomu např. v Paraguayi Tam , co si kdo vydělá , má .
    A pak má člověk mnoho času , zabývat se svými věcmi , co jej baví a skutečně studovat, a ne hrát "hloupou " hru na čísla , výše předkládaná .

    Navíc , takovýto sociáloní systém zotročuje tím , že nutí formou státního kapitalsimu platit paušální platby a to zotročuje .
    Jistě jste si všimli , že díky" sociálnímu systému máte stále méně času na to , co by Vás opravdu bavilo .
    A věřte , bude to jen horší a to co dělají šašci nahoře , tak to je jen taková hloupá hra pro ostatní , včetně her s čísly na podnikatele, která se bude jen eskalovat .
    Již nikdy nebudete mít téměř žádný čas pro sebe , kvůli "sociálnímu" dśystému a státnímu kapitalismu a levicovým "intošům"

    Zdraví Manuel Rodríguez Villegas ze Střední a Jižní Ameriky
  • 17. 7. 2010 22:15

    oashi (neregistrovaný)
    >>"student , mající rodiče , tak by mu sice stačilo , i kdyby si měsíčně přivydělal např. vyučováním jazyků (pro zájemce v domuácnosti) např. Kč 4000 , ale kvůli nesmyslnému "sociálnímu" systému musí zaplatit cca Kč 4500 na paušálních platbách .
    Takže za tzo ,že chce být samostatný a nechce být na obtíž , tak se mu "sociální stát" odvědčí tím ,že vydělaje Kč 4000 čistá ruka , tak státu zaplatí Kč 4500 a vlastně mu "dluží

    ...to nemate az tak uplne pravdu: Zrovna pro studenty (ale i obecne) se rozlisuje, jakou cinnost delaji jako hlavni. A to je pro studenty studium, ne podnikani.Mit ZL jako OSVC na vedlejsi cinnost znamena, ze namam povinnost platit zalohy ani na soc. ani nz zdrav. "pojisteni".

    A zadruhe, ikdyby zalohy platil, zase je tam kolinka, ze "za mne odvadel platby i stat", napr. prave jako za studenta. Pak se ten statni prispevek opet odecita.

    Takze ac chapu vasi obecnou myslenku, zrovna tady se neuplatni: Ulevy studentum funguji uz odzacatku!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).