Hlavní navigace

Názor k článku Nechte si vrátit DPH, máte na to nárok od Klára Soukupová - Asi jsem se nevyjádřila přesně,souhlasím - nemusíte vypisovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2008 15:28

    Klára Soukupová
    Asi jsem se nevyjádřila přesně,souhlasím - nemusíte vypisovat knihu jízd a uplatňovat náklady - pohonné hmoty. Ale nákladem je už samo pořízení a příp. silniční daň. Pokud budu chtít mít motorové vozidlo k podnikání, silniční daň se platit musí. Silniční daň se musí zaplatit i když používáte dopravní prostředky, které nejsou zahrnuty v majetku podniku a třeba i za dopravní prostředky zaměstnanců použité k pracovní cestě. Myslím si, že daň zaplatit musí - pokud se na vozidlo vztahuje silniční daň. Samozřejmě je pak věc podnikatele, zda si uplatní silniční dań jako náklad a sníží základ daně. To už povinnost není. Co se týká silniční daně - vozidla zpravidla s méně než čtyřmi koly kategorie L jsou od daně osvobozena!
    Chtěla jsem jen naznačit, že se věci posuzují z hlediska používání pro podnikání.Někdy nestojí za to se dohadovat kvůli několika korunám ušetřeným na DPH o průkaznosti nákladů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).