Hlavní navigace

Názor k článku Nemocenská u dohod a pro jednatele eseróčka? Povinně od roku 2012 od Old Shatterhand - Při poslední kontrole DPH, nějak se nepovedlo dodavatelům...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2011 9:35

    Old Shatterhand (neregistrovaný)
    Při poslední kontrole DPH, nějak se nepovedlo dodavatelům vytvořit faktury s rozumnými DZP, takže jsem musel žádat o vrácení DPH přes 10 litrů ==> kontrola z FÚ. Jezdil k nám cca 10x. Vše jsme měli v pořádku, akorát máme systém, ve kterém se vyznáme my, je v pořádku a pomáhá nám, ale úředníci FÚ s ním mají problém. Vstřícný ale složitý. A to oni nemají rádi. Uvítejte je, pečujte o ně, a dotáhněte to do stavu, kdy i proúředníky to bude ztráta času. Mnohonásobně se Vám to vrátí. Dají si do poznámek: potížista,už tam nechci.
    Zpět ke kontorle: výsledkem bylo 3 stránky elaborátu, co a jak máme vepsat do jakých řádek. Když jsem se na to podíval, mé inženýrské vzdělání mi zavelilo: do hajzlu s nima! Vykašlal jsem se na to, FÚ mi po několika měsících strhnul to,co jsem já měl pracně počítat (cca 18 tisíc) plus jsme dostali pokutu asi 10 tisíc. Kdybych se tomu věnoval,náklady jsou minimálně 2-násobné. Dostali jsme černý puntík. A co? jsme tady snad kvůli FÚ nebo vůli sobě?
    Heslo: nebát se a vykašlat se na státní správu! Plaťme svým obchodním partnerům a stát až na posledním místě. To není obchodní partner ale mafián.
    Omlouvám se za delší příspěvek, snad to někomu pomůže k nazírání na jeho existenci na tomto světě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).