Hlavní navigace

Není Mexiko jako Mexiko. Restaurace Amigos dojem neudělala

 Autor: 244086
Jana Bohutínská 28. 3. 2010

Mexická kuchyně ozvláštněná českou mraženou zeleninou a nemastný neslaný personál. Takový dojem jsme si odnesli z pražské restaurace Amigos. Ani mnohaletá tradice bohužel její reputaci nezachránila.

Restaurace: Amigos

Lokace: Anny Letenské 16, Praha 2

Typ: mexická kuchyně

Mexická restaurace Amigos má za sebou už čtrnáctiletou historii. Nachází se na rohu ulic Anny Letenské a Mánesova, tedy v zóně restauracemi docela zaplněné, v místě, kde je konkurence podniků a kuchyní poměrně velká. V časné jarní době jsme sem vyrazili o víkendu se záměrem dopřát si lehký opožděný oběd. Restaurace s tradicí a mexická kuchyně vypadaly jako dobrá volba.

Do restaurace se vstupuje z rohu vinohradského činžovního domu a host musí sejít dolů po několika schodech. Hned pod schody je bar, restaurace je rozložená do třech místností, její zadní část je nekuřácká. Personál nás přivítal poměrně vlažně, na to, že byla restaurace poloprázdná, až moc vlažně. Usadili jsme se v nekuřácké části. První, co nás po usednutí zarazilo, byla nevábná vůně (neřku-li nepříjemný zápach), která se kolem našeho stolu linula. Nezlepšilo se to ani po přesednutí a nutno říct, že podobné to bylo po celé restauraci. Za normálních okolností bych asi objednávku vzdala a šla o dům dál, tentokrát jsem ze zkušebních důvodů zůstala.

Amigos interiér

Interiér restaurace je přitažlivý a příjemný, samozřejmě v mexickém stylu – hodně barevný, se sombréry a černobílými fotografiemi, se stoly s barevnými mozaikami. Bohužel se ale ukázalo, že interiér je to jediné, co v této restauraci stojí za pozornost. Čtěte více: Replay to El Paso: Fiesta v mexickém stylu

Nemilé překvapení na talíři

V poměrně obsáhlém jídelním lístku, který ovšem začíná litanií na hrůzu místní parkovací rezidentní zóny, je sympatické značení vegetariánských a pálivých jídel. Při chuti na bezmasé nebo pálivé jídlo tedy není nutné zdlouhavě studovat menu, stačí se řídit přehlednými piktogramy. Vybrali jsme si nakonec zeleninové burrito za 125 korun a sýrovou quesadillu za 155 korun. K pití pak nealkoholické mojito za slušných 55 korun.

Amigos jídlo 2

Jídlo bylo rychle hotové. Moje porce mi přistála v rukách místo na stole, protože by se ke mně servírka musela nahnout, případně obejít stůl. Na talíři mě čekalo nemilé překvapení. O burritu se v jídelním lístku píše: Velká moučná tortilla plněná šlehanými pinto fazolemi, náplní dle vaší volby a zapečená strouhaným sýrem. Dekorujeme zakysanou smetanou ozdobenou jalapeňo papričkou, domácím guacamolem a servírujeme s mexickou rýží, hlávkovým salátem, rajčaty a mističkou salsy. Nic proti tortille plněné šlehanými pinto fazolemi. Zeleninová náplň však sestávala z rozmražené kukuřice, brokolice a mrkve ze sáčku. Trochu sýra jsem na vršku tortilly objevila, nikdo mi ale nevymluví pocit, že se do guacamole záměrně nebo omylem dostala nějaká nahnilá ingredience – příznačná pachuť totiž byla evidentní. Z lednice vytažená salsa plavala ve zředěné šťávě z rajčat a nijak mne nenadchla. Suchá dusivá rýže celou porci také moc nevylepšila. Když rozvrtané a ze dvou třetin nedojedené jídlo servírka odnášela, nestálo jí ani za otázku, zda snad něco nebylo v pořádku. Quesadilla byla o poznání povedenější, guacamole ale bohužel totožné. Čtěte více: Vaše španělská vesnice leží v centru Prahy

Vyzkoušeno: Co může restaurace podnikatelům nabídnout?

Tentokrát musím konstatovat, že nic. V Praze se najde řada restaurací, které vaří mexickou kuchyni a Amigos hravě „strčí do kapsy”.

Amigos jídlo 1

Původně jsme měli v plánu ochutnat ještě nějaký mexický zákusek a kávu, ale vzhledem k tomu, že jídlo bylo fiaskem, pokračování jsme vzdali. A udělali to, co je v této lokalitě prostě nejlogičtější: na likér a kávu jsme se přesunuli do osvědčené kavárny Kaaba, která je od Amigos asi tři minuty pomalou chůzí.

Za platbou kartou jsme se v Amigos přesunuli k pokladně u baru. A zrovna v tu chvíli si kuchař v kuřácké části restaurace dopřával zřejmě zaslouženou (podle nás spíše dost nezaslouženou) cigaretku. To mě jen utvrdilo v názoru, že Amigos rozhodně nepatří mezi restaurace, které bych někomu doporučila, ale spíše mezi ty, kterým se příště vyhnu obloukem. Čtěte více: Hombre del Mundo – restaurace, kde je personál opravdovým kreditem 

Banner - Jak na daně

Hodnocení

Personál v restauraci Amigos (otevřené denně od 11.30 hodin do půlnoci) rozhodně nesrší energií, kterou bych v restauraci zaměřené na mexickou kuchyni trochu čekala. O hosta navíc ani nejeví nijak velký zájem. Jídlo, které jsme ochutnali, nás o kvalitě zdejší kuchyně absolutně nepřesvědčilo. Zdá se, že restaurace zamrzla někde v devadesátých letech, kdy to, co tu nabízejí, možná ještě pro leckoho mohlo být bombou. Dnes už těžko. Stylový interiér a hudba špatný dojem „nevyžehlí”. Restauraci Amigos proto udělujeme jednu Gurmánskou hvězdičku.

Gurmán - hodnocení 1
Jedna hvězdička – minimální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že v restauraci/ka­várně hodnotitelé zaznamenali více pochybení respektive nedostatků, a to většinou současně v oblasti objednávky, obsluhy, interiéru, případně i službách. 
Našli jste v článku chybu?

4. 4. 2012 19:23

medvidek (neregistrovaný)

Kde je to chutne a popularni mexico co varili na Vinohradech? Asi jsou xz unaveni,chtelo by to zmenu personalu,hlavne na postu kuchare. Tragedie,uz nikdy vice.

1. 11. 2010 11:27

K (neregistrovaný)
Dle recenze špatný výběr jídla chodím poměrně často a chutná mi bohužel ,Restaurace přesunuta do radotína
Restaurace Amigos, Horymírovo náměstí 1416/9, Praha 5 - Radotín
tel.: +420 257 214 84
Kvalita stále stejně dobrá doporučil bych Revolución, Fajitas, Relleno con queso azul, Tres queso a jako předkrm Dedos de pollo :o) dobrou chuť


Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Lupa.cz: Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Měšec.cz: Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Vitalia.cz: Říká amoleta - a myslí palačinka

Říká amoleta - a myslí palačinka

Vitalia.cz: Fotorecept: Jak nezkazit nadýchanou omeletu

Fotorecept: Jak nezkazit nadýchanou omeletu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life