Hlavní navigace

Názor k článku Novela živnostenského zákona zbavuje podnikatele další administrativy od ledo - Protože poslanci a úředníci jsou idioti, co si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2011 10:39

    ledo (neregistrovaný)
    Protože poslanci a úředníci jsou idioti, co si nevidí na špičku nosu. Místo toho, aby řídili stát, šťourají se v nose nebo hrají golf.

    Zrušení živnostenských úřadů navrhoval před šesti lety Martin Jahn. O víkendu jsem četl, že se ho snaží Babiš získat pro svou stranu, doufám, že na nabídku kývne.

    Okamura v článku říká, že ve Velké Británii spadá průvodcovství pod volnou živnost - no vtip je v tom, že v Británii živnostenské listy vůbec neexistují :-D Jsou nějaké regulované činnosti, ale takových je velmi málo.

    Perličku na závěr - v souvislosti s nesčetnýma novelama ŽZ za Římanovy éry mi utkvělo v paměti, že sliboval, že podnikatelé už nebudou muset obíhat úřady a nebude třeba např. nahlašovat změnu trvalého bydliště. Vloni se maminka stěhovala a ptala se mě, jestli změnu musí někam hlásit, poradil jsem jí, že už nemusí, že ŽÚ si to stáhne z Centrální evidence obyvatel (tak jsem to před lety četl v novinách). Hm, chyba lávky. Před dvěma týdny si jí pozval "místně příslušný" ŽÚ (mimochodem jsem také četl, že místní příslušnost byla zrušena, ale prý nebyla...) a napařila mamce pokutu za neoznámení změny trvalého bydliště!

    Na malé bezbranné lidi si úředníci dovolí. Když jsem ale podal stížnost ŽÚ na jednu "švýcarskou" podvodnou firmu (za kterou stojí Češi), která podniká na území ČR neoprávněně a klame klienty "telefonickými" výhodnými nabídkami, kdy si je zaváže k odběru na 5 let, tak mi sdělili, že nejsou příslušní věc řešit.... Asi u nich nikdo neuměl anglicky/německy, aby požádal o pomoc Švýcary.

    Na úřadech pracují lemplové, kteří by se neuplatnili v běžném životě, tak šli pracovat na úřad.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).