Hlavní navigace

Názor k článku Novela živnostenského zákona zbavuje podnikatele další administrativy od jezevec - věcný záměr zákona o digitalizaci státní správy jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2011 15:38

    jezevec (neregistrovaný)
    věcný záměr zákona o digitalizaci státní správy jsem napsal už v roce 1991.
    1) stát bude mít síť KontaktníchMíst - v principu na všech úřadech, obecních úřadech, možná i poštách a snad i na policejních stanicích. člověk přijde na Místo s papírem, prohodí ho scannerem, obsluha napíše třídící kód kterému úřadu v jakém místě to patří, počet stran, a mašina na samolepce vyplivne čárový kód tohoto + nějaké sekvenční číslo centrální podatelny. tu samolepku si člověk nalepí na ten papír, který si tam donesl, jako potvrzení že stát to zaregistrioval a přijal, a to je vše. žádné papíry, žádné poštovné, žádné běhání člověka, vše stačí jen jedno na kterémkoliv místě.
    2) všechny informace, které stát má, si bude dokládat a ověřovat sám. já budu mít jen občanku. chce-li někdo pozvrzení o moji mzdě, katastru, OR, RT, bydlišti, atd cokoliv, prostě si to stáhne a nebude mně votravovat. kdo má pravomoc dostat ode mně vyplněný formulář s nějakým údajem, má asi pravomnoc do takového údaje nahlédnout do státní databáze. který úředník cekne, že chce donést něco na papíře, nějaké potvrzení nebo výpis z něčeho - dostane na druhý pokud výpověď.
    3) klientská pracoviště nesmí mít dveře ani úřední hodiny.

    non, nelíbilo se to ani tehdy. . . .
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).