Hlavní navigace

Názor k článku O evidenci tržeb aneb Jak se podvádí v restauratérství od Hlavenka - Hlavenka se k vlastnictví hotelu a restaurace "nepřiznal",...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2015 9:42

    Hlavenka (neregistrovaný)

    Hlavenka se k vlastnictví hotelu a restaurace "nepřiznal", což tedy je závažný přestupek, takže nejenomže je zločinec, protože vlastní hotel a restauraci, ale má ještě přitěžující okolnost, protože to zapírá.

    Kdybyste pane Jezevče použil obchodní rejstřík (nápověda: vyhledávání podle jmen, jsem tam tuším jediný), tak byste to zjistil během pěti vteřin a během deseti dalších byste dokonce věděl který, další, a kde, a mohl se dokonce podívat na stránky hotelu.

    K dalšímu - s popisem švarcsystému celkem souhlasím. Ale nezapomeňte na to - což je skutečně denní praxe - že do oblasti pohostinství chodí pracovat lidé, kteří "současně" sedí na pracáku nebo jsou na jiných dávkách.
    Do pohostinství se lidé shánějí blbě - nejenomže sehnat kuchaře je naprostá katastrofa, ale není jednoduché sehnat ani pomocný personál, který by byl kvalitní. Samozřejmě to, kolik to bude zaměstnavatele stát, je zásadní, zaměstnanec zase počítá "kolik bude mít v kapse", a to samozřejmě včetně podpor, dávek atd.
    Ještě jsem v článku nedodal pikantnost, že polovina lidí, co se hlásí, je typicky v exekuci, protože si někdy zkoušeli vlastní hospodu a dopadli, jak dopadli, takže jim stát zabavuje cokoli nad jakési minimum, a oni právě chtějí minimum mzdu + doplatek bokem "v čistém", Další radost téhle branže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).