Hlavní navigace

Názory k článku Odborová organizace: Pomocník nebo nepřítel podnikatele?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2011 23:52

    Hexer (neregistrovaný)
    Odbory beru jako humus pretrvavajici z dob minulych kdy chudak vykoristovany delnik nasel v davu ovecek sve misto... ano at maji lide pravo na odbory (tedy shromazdovat se a snazit se vyjednavat se zametnavatelem kolektivne) ale at si je i sami hradi... naprosto nechapu proc by mel zamestnavatel takovou organizaci podporovat? Davat ji sve prostory... platit jim papiry ktere popisi....

    Do odboru se schovaji lide kteri se boji a nevazi si sami sebe...sve prace... co jim brani dat vypoved pro nevyhovujici podminky? Ono je jednoduche porad jen natahovat ruce a rikat "DEJ!!!"

    Sam byt zamestnavatel tak po prvnim pozadavku od odboru verejne prohlasim "Bohuzel diky restrukturalizaci vnitrni kultury firmy nam vznikaji naklady a ty se bud budou muset projevit ve zvyseni vaseho vykonu v praci nebo budeme nuceni udelat i personalni restrukturalizaci abychom byli schopni ustat pridane naklady..." nasledovano vyhozenim dvou zamestnancu... a nerikejte mi ze nejste v kazde firme schopni pro neplneni povinosti zamestnance vyhodit... od pozdni dochazky (samozrejme opakovane) nebo staci najit treba firemni prupisku v kabelce... zkontrolovat jestli nepouzivate firemni nastroje ke sve potrebe... jestli dodrzujete bezpecnost vsemi pomuckami... :)

    To co pani v clanku popsala nebyly zadne vyhody plynouci z odboru... byly to jen dalsi povinnosti ktere se kladou na podnikatelova bedra...
  • 1. 2. 2018 19:33

    Pavel (neregistrovaný)

    osobně vidím odbory jako možnost jak zamezit i svinstvům ze strany zaměstnavatele. Například dotyčný tvrdí, že se každý může bránit... jo jo to je pravda, ovšem člověk neznalý se těžko ubrání, když před něj někdo něco postaví automaticky a ani nemá nárok reagovat. Často rovněž může dojít k výhružkám typu půjde to po dobrém, nebo po zlém. Sám v tuto chvíli uvažuji o založení a to ne kvůli sobě, ale kvůli lidem. Nechci se stavět za lidi, kteří nechtějí a porušují, co se dá mnohdy jsou opravdu pádné důvody k vyhazovu, ale mnohdy se zneužívá moci a to ve více sférách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).