Hlavní navigace

Ode dneška je k dispozici 150 milionů korun pro projekty výzkumníků a podnikatelů

1. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Až 150 milionů korun si mohou ode dneška rozdělit vynálezci, podnikatelé a výzkumníci. Sto milionů korun je připraveno v rámci Operačních programu Podnikání a inovace pro spolupráci výzkumníků a podnikatelů. Ti mohou začít posílat registrační žádosti o dotaci do programů Spolupráce – Technologické platformy a Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví.

Dva programy, kam lze nově přihlašovat také podnikatelské projekty, zvyšují počet aktuálně otevřených dotačních titulů OPPI na osm. Úspěšné projekty z oblasti zpracovatelského průmyslu a souvisejících služeb mají nyní možnost získat finanční podporu převyšující 16 miliard korun, upozorňuje Lukáš Vymětal, ředitel Divize strukturální fondy agentury CzechInvest, která má příjem žádostí o dotace z OPPI na starosti.

Příjem žádostí o dotaci z programu Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví potrvá do 31. května 2010. Úspěšní žadatelé si mezi sebe rozdělí 50 milionů korun. Zájemci mohou registrovat své projekty z oblasti podávání přihlášek vynálezů, registrace patentů, užitných vzorů v zahraničí a v ČR a dále projekty registrace ochranných známek a průmyslových vzorů v zahraničí. Podporovány budou výdaje na patentové zástupce, správní poplatky a překlady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).