Hlavní navigace

Názor k článku Ombudsman: Dvě třetiny firem ignorují zákon od Enki - Nesouhlasím se zveřejňovám účetní uzávěrky pro veřejnost. Proč...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2013 14:54

    Enki (neregistrovaný)

    Nesouhlasím se zveřejňovám účetní uzávěrky pro veřejnost. Proč má někdo moci vidět, jaké mám tržby, jaké mám zisky, jaké mám náklady?
    Nemám problém své účetní výkazy dát státnímu úřadu, dávám je včas finančnímu úřadu. Ale nesouhlasím s jejich zveřejněním.
    Pokud mám obchodního partnera, který se mnou chce pracovat a potřebuje je vidět, tak je to věc dohody, zda mu doklady ukážu. Stejně tak banka, pokud chci úvěr, tak jí doklady ukážu.
    Ale kolik mám peněz na pokladně, zboží v zásobách, nebo kolik platím na mzdách, je moje věc a nevidím jediný důvod, proč by kdokoliv měl mít možnost nahlédnout do mého firemního soukromí.
    Obchodním rejstříkem v Brně jsem byl už v roce 2009 vyzván, abych data dodal. Navrhl jsem, že nemám žádný problém data jim dodat v jakékoliv digitální nebo tištěné podobě. Ale nesouhlasím se zveřejněním. Zaplatil jsem pokutu 3.000,- Kč a poplatek za správní řízení 600,- Kč ale data jsem nezveřejnil. A ani v budoucnu je nemíním zveřejnit.
    Podnikám dle zákona, platím daně z příjmu, silniční dan, DPH... Zaměstnávám lidi, dávám sponzorské dary jak svým jménem tak jménem svého s.r.o. Nemám bankovní úvěry, nechci po státu žádné dotace a nevidím jediný důvod, proč všem veřejně odhalovat své soukromí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).