Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Platby kartou v e-shopu nerušte, problémy s #EET (snad) vyřeší do týdne metodika od Luk - ...nemůže nic vyřešit, maximálně tak "vyřešit". Řeší totiž...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2017 14:17

    Luk (neregistrovaný)

    ...nemůže nic vyřešit, maximálně tak "vyřešit". Řeší totiž to, jak si zákon vykládá finanční správa. A ta si ho zjevně - a to mohu říct už teď, přestože metodický pokyn ještě není - vykládá špatně, v rozporu se základní právní zásadou "in dubio pro libertate". Zákon je nejasný výklady by tedy měl být takový, který co nejméně zasahuje do práv daňových poplatníků. Finanční správa se však vydala přesně opačnou cestou, zjevně na tom nehodlá nic měnit a v metodice proto bude řešit jen marginálie, které nesouvisejí s podstatou věci.

  • 1. 2. 2017 8:00

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Bylo by třeba prověřit, zda se úředníci MF nedopustili zneužití pravomoci veřejného činitele. Z jejich jednání už teď jsou nezanedbatelné škody na straně daňových poplatníků, kteří se ničím neprovinili. Zákon o EET je psán tak obecně, že způsob naplňování tohoto zákona závisí výhradně na pokynech vyplývajících z nám skryté motivace úředníků, která je vede k jejich specifikaci.

    Prakticky dochází k porušování ústavy, kdy exekutivní moc de facto vydává vlastní zákony.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).