Hlavní navigace

Názor k článku Podejte daňové přiznání, i když nemusíte. Víme, kdy se vám to vyplatí od J.H., perfektni-ucetni.cz - Jenom doplním, že nezaměstnaný po část roku nemusí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2013 17:26

    J.H., perfektni-ucetni.cz (neregistrovaný)

    Jenom doplním, že nezaměstnaný po část roku nemusí být na úřadu práce, stačí, když nemá zdanitelné příjmy. K daňovému přiznání je potřeba kromě Potvrzení o zdanitelných příjmech (za dobu, kdy příjmy měl), přiložit také čestné prohlášení o zbývajících měsících roku, že žádné zdanitelné příjmy neměl.

    Týká se to nejen nezaměstnaných, ale i jednatelů, společníků a ostatních, kteří sice svoji funkci vykonávali, ale neměli z ní žádné zdanitelné osobní příjmy.

    Tedy zažádat o vrácení přeplatku na dani může i jednatel/společník společnosti, který například půlku roku pracoval jako zaměstnanec a v druhé půli mu nebyly vyplaceny žádné odměny a pracoval jenom za zvýšení hodnoty (většinou svojí) společnosti.

    Pro zajímavost doplním, že zhruba 30-40% lidí, kteří mají nárok na vrácení přeplatku na dani si daňové přiznání nepodá a nezažádá si o jeho vrácení, takže přeplatek následně propadne státu!

    J.H.
    perfektni-ucetni.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).