Hlavní navigace

Podnikatel.cz spustil placené odborné poradny. Odpovíme do 48 hodin

27. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Server Podnikatel.cz jako jediný odborný server své velikosti se rozhodl pro zpoplatnění svých poraden. Chce tak čtenářům nabídnout kvalitnější servis.

Server Podnikatel.cz se rozhodl zpoplatnit jednu ze svých komunitních částí. Od pondělí 27. 2. 2012 jsou na adrese: forum.podnika­tel.cz spuštěny placené odborné poradny. 

Obrovský úspěch dosavadních odborných poraden, především Daňové poradny s Janem Molínem, i masivní nárůst nových dotazů nasměroval server Podnikatel.cz k tomu, aby odborné poradny zpoplatnil. 

Placené služby zajistí čtenářům odbornost

Chceme čtenářům zajistit lepší služby a odborný informační servis. Aby i odborníci měli větší motivaci v poradnách odpovídat, bylo nevyhnutelné u poraden zavést povinný manipulační poplatek, vysvětlil důvody zavedení placené části Michael Hovorka, šéfredaktor serveru Podnikatel.cz

Podle něj se bude jednat o poplatek ve výši 99 Kč včetně DPH, který pokryje náklady, které odborník se zpracováním dotazu má, a i další režijní náklady.

Díky zavedení placené části se navíc čtenáři mohou těšit na rozšíření odborných poraden, které budou v budoucnu i více specializované. 

Počet nových dotazů v poradnách masivně roste

Počet nových dotazů v diskuzním forum.podnika­tel.cz se jen v prvních měsících letošního roku dostal ve svém počtu na polovinu všech dotazů položených za celý rok 2011. Počet prohlédnutých stránek na fóru se pravděpodobně začátkem března dostane na výši za celý rok 2011. 

Největší zájem v roce 2012 pak byl o daňovou poradnu. Jan Molín, partner společnosti MIVO a daňový poradce, zodpověděl od prosince, kdy Podnikatel.cz daňovou poradnu spustil, 240 volných dotazů. Spolupráci s Janem Molínem, který patří i mezi nejlepší školitele v našem vzdělávacím projektu, si nemůžeme vynachválit. Předpokládáme, že především v březnu poptávka po jeho radách masivně vzroste, odhaduje růst zájmu o daňovou poradnu Michael Hovorka. 

Zavedení poraden vzešlo z chování uživatelů. Ti totiž hledali pouze konkrétní odpovědi na své otázky týkající se podnikání. Každý nový dotaz je však tak specifický, že k jeho zpracování je zapotřebí již hlubokých znalostí. Proto jsme začali nejdříve s Redakční poradnou, v níž odpovídali naši odborní redaktoři především v oblasti účetnictví a mzdového účetnictví, v aktuálním daňovém období se k tomu přidala speciální daňová poradna, doplnil Hovorka. 

Brand24

Manipulační poplatek za dotaz do odborné poradny je ve výši 99 Kč a týká se pouze poraden, volné fórum zůstane stále zdarma. Podnikatel.cz nově nebude volné fórum moderovat a odpovědi v něm ani zajišťovat. Čtěte nové Podmínky užívání odborných poraden

Podnikatel.cz se bude snažit počet svých odborných poraden neustále rozšiřovat, proto nabízí odborníkům a specialistům ve svém oboru možnost spolupráce. Podmínkou k zahájení spolupráce je aktivní činnost v oboru a min. pětiletá praxe. V poradnách mohou vystupovat jak fyzické osoby, tak i specializované firmy, které mohou radit především začínajícím podnikatelům. 

Kontaktovat redakci můžete prostřednictvím e-mailu: press(zavináč)pod­nikatel.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).