Hlavní navigace

Z diskuze: Podnikatelé neznají zákony a matou zaměstnance

9. 9. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Neznalost zákona neomlouvá. A u podnikatelů to platí dvojnásob. Pokud si podnikatel vykládá zákoník práce po svém, je to problém. Jak vyplývá z našich diskuzí, mystifikují kvůli neznalosti zákonů své zaměstnance. Ti se pak ptají.

Co všechno může být provozovnou společnosti?

Zakládám s kamarádem s.r.o. a sídlem společnosti bude dům jeho rodičů. Předmět podnikání bude takový, že nebude vyžadovat žádnou provozovnu. Někde jsem slyšel, že případná kontrola z finančního úřadu by mohla pobíhat po celém domě, což by jeho obyvatele nepotěšilo. Je možné omezit sídlo na jedinou místnost? Rád bych se vyhnul označení pokoje „provozovna“ kvůli různým nařízením, které se provozoven týkají.

Odpověděl/a: jezevec (neregistrovaný)

Nejjednodušší je rekolaudovat část nemovitosti na nebytový prostor – některé finanční úřady toto dokonce vyžadují, jinak nedovolí účtovat o nákladech ani poměrným způsobem. A teprve až poté uzavřít písemnou nájemní smlouvu jen na tuto nebytovou část nemovitosti. Jinak máte pravdu, že úřady mohou cokoliv. Čtěte více: Potřebuje každá provozovna kolaudační souhlas?

Máte jiný názor? Reagujte...

Kdy se může uplatnit sleva na manželku?

Zajímalo by mě, prosím, jak je to se slevou na daních na manželku. Pokud jí mohu využít, tak prosím za jakých podmínek.

Odpověděl/a: Dagmar Kučerová

V zákoně o daních z příjmů se v § 35 ba písm b) píše, že sleva činí: 24 840 Kč na manželku žijící s poplatníkem v domácnosti, pokud nemá vlastní příjem přesahující za zdaňovací období 38 040 Kč.

Do tohoto příjmu se počítají veškeré manželčiny příjmy, dále případný invalidní důchod, nemocenské dávky, dávky v nezaměstnanosti a mateřské dávky. Naopak nepočítá se rodičovský příspěvek ani dávky státní sociální podpory atd.

U svého zaměstnavatele požádáte o roční zúčtování příjmů a napíšete čestné prohlášení, že manželka nemá vlastní příjmy přesahující částku 38 040 Kč. Pokud podnikáte, doložíte čestné prohlášení ke svému daňovému přiznání. Čtěte více: Slevy trochu jinak – ušetřete na daních!

Máte jiný názor? Reagujte...

Odpočty z daní na dítě, pokud nejsme manželé

Přítel začal letos podnikat, čekáme dítě a zajímalo by mě, jestli si může odečíst z daní dítě on, nebo si jej mám pak nechat odečítat měsíčně v zaměstnání? Nyní v těhotenství marodím, tak nemám solidní příjem.

Odpověděl/a: Dagmar Kučerová

Skutečnost, že nejste manželé, nemá na uplatnění daňového zvýhodnění na dítě vliv. Důležitá je společná domácnost a společná úhrada nákladů.

Měsíční daňové zvýhodnění je jen záloha, tj. 1/12 roční částky. Měsíční daňové zvýhodnění, nebo bonus si uplatníte v měsících, kdy máte zúčtovatelný příjem (po narození dítěte). Svého zaměstnavatele požádáte po uplynutí zdaňovacího období o roční zúčtování a bude vám doúčtován bonus za měsíce, kdy jste neměla žádné příjmy. Další možností je, že si uplatní roční daňové zvýhodnění podnikající otec ve svém daňovém přiznání. Sníží si tak celkovou vypočtenou částku daně nebo při nízkých příjmech požádá o vyplacení bonusu. Čtěte více: Daňový bonus na děti u zaměstnanců je omezen ročním stropem

Máte jiný názor? Reagujte...

Zákon o obalech a jeho výklad

Musí provozovatel internetového obchodu, který nakupuje obalový materiál pro následné zasílání zboží (krabice, bublinkové obálky…), vést dle zákona o obalech evidenci těchto obalů a platit za ně poplatky? Tedy, zda-li je dle formulace zákona tím, kdo uvádí obaly na trh, nebo zda-li obaly na trh uvádí firma, která je vyrábí.

Odpověděl/a: MaWa (neregistrovaný)

Povinností je to té firmy, která obaly vyrábí. Čtěte více: Obchodníci se dozvěděli, jak nabízet nápoje podle zákona o obalech

Máte jiný názor? Reagujte...

Může se uplatnit dovolená ve výpovědní lhůtě?

Počítá se dvouměsíční výpovědní lhůta jako doba, při které má zaměstnanec nárok (ne čerpání) na dovolenou? V zákoníku práce jsem konkrétní odpověď nenašel, zaměstnavatel mi tvrdí, že ne.

skoleni_15_4

Odpověděl/a: Dagmar Kučerová

Váš nadřízený nemá pravdu. Celkový nárok dovolené se počítá až do ukončení pracovního poměru, včetně výpovědní lhůty. Dovolená může být samozřejmě krácena z jiných důvodů, např. pro dlouhodobou nemoc nebo neomluvenou absenci. Při ukončení pracovního poměru vám zaměstnavatel může zbylou dovolenou také proplatit. Čtěte více: Prodlouženou dovolenou nesmíme přidělovat jen „oblíbencům“

Máte jiný názor? Reagujte...

Vykládají si podnikatelé zákony po svém?

  • Ano, jak se jim to zrovna hodí.
    19 %
  • Ne, díky velké byrokracii si hlídají téměř každý paragraf.
    67 %
  • Nevím, nemůžu mluvit za většinu.
    4 %
  • Asi jak který...
    10 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).