Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Polovině firem chybí účetní závěrky. Partneři jim mohou snadno naletět od Derweze - Titulek článku je zavádějící. Mám s.r.o. a nezveřejňuji...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2013 14:46

    Derweze (neregistrovaný)

    Titulek článku je zavádějící. Mám s.r.o. a nezveřejňuji účetní závěrku záměrně. Rád dám účetní závěrku jakémukoliv státnímu orgánu, který to potřebuje.
    Nemám bankovní úvěr. Pokud bych chtěl z banky půjčit peníze, s radostí ukážu své tajné účetní informace. Něco chci, něco za to nabídnu.
    Nemám problém data dát soudu ať si to eviduje. Ale nechci, aby to bylo zveřejněné pro veřejnost.
    Proč má možnost kdovliv vidět můj obrat, výši mezd u nás ve firmě, výši případné půjčky společníka do firmy apod. Proč má každý mít možnost vidět mou marži? Proč někdo má vědět, zda něco máme na leasing nebo nemáme.
    Pokud mám obchodního partnera a chci po něm splatnost, kreditní limit apod., může po mne požadovat účetní uzávěrku. Pokud budu chtít, ukážu mu ji a můžeme se domluvit na oboustranně výhodné spolupráci. Pokud data nechci ukázat, nikdo ho nenutí se mnou obchodovat.
    Zveřejnění účetní uzávěrky není k ničemu dobré, maximálně se to hodí novinářům apod.
    V roce 2008 jsem byl vyzván ke zveřejnění účetní závěrky. Bylo se mnou zahájeno správní řízení. Odmítl jsem zveřejnit. Navrhl jsem, že data soudu dodám v jakékoliv podobě, ale nesouhlasím se zveřejněním. Dostal jsem pokutu 3.000,- Kč a poplatek za správní řízení 600,- Kč.
    I kdybych dostal pokutu 50.000,- Kč nezveřejním tato data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).