Hlavní navigace

Poporodní bolesti Účtenkovky zažehnány. Už týden kontrolují zákazníci EET

9. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Vyhrávat a zároveň kontrolovat, zda podnikatel povinný evidovat tržby vydává účtenky. Být kontrolorem EET mohou být lidé už týden.

První šťastlivci, kteří za svou účtenku mohou vyhrát jednu z více jak 20 tisíc výher, budou známi v listopadu. 

Účtenková loterie, která mezi zákazníky poctivě přijímající účtenky, s nimiž se registrují do slosování, pošle 65 000 000 korun ročně. Její start byl trochu bolavý, ale nakonec se vše snad „usadilo“ a lidé mohou zkoušet štěstí. Účtenky lze do slosování registrovat buď na webu, nebo prostřednictvím mobilních aplikací. 

Jak upřesnil serveru Podnikatel.cz včera Jura Ibl, který provozuje pokladní systém Malá pokladna, počet registrovaných hráčů v Účtenkovce je nyní 347 015. Celkový počet zaregistrovaných účtenek již přesáhl 2 miliony. Údaj o počtu lidí a účtenek se dá totiž zjistit z každé poslané účtenky.

Jak snadné je udělat při registraci chybu, si vyzkoušel i server Podnikatel.cz. Čtěte, jaká byla první zkušenost: Na Účtenkovku musíte mít čas a trpělivost. Vyzkoušeli jsme udavačskou loterii

Co dalšího přinesl uplynulý týden?

Nová nemocenská dávka, která bude určena otcům, tzv. otcovská, je spojena s celou řadou otázek. Jak to bude v případě, že dojde k souběhu jiných dávek, například nemocenské, radí na serveru Podnikatel.cz sami zástupci z České správy sociálního zabezpečení. Otazníky kolem otcovské dovolené a jejich odpovědi v příkladech

Cena másla stále nedává mnohým spát. Na ministerstvu zemědělství si dokonce nechali udělat studii, která analyzuje skladbu ceny za máslo. A podle slov Mariana Jurečky jasně vyplynulo, že za drahé máslo mohou z velké části obchodníci sami. Z té studie je patrné, že z celkové ceny másla největší část zůstává právě u obchodníků a prodejců, menší část zůstává u výrobců, to znamená u potravinářů, u mlékáren. A nejmenší část zůstává u zemědělců, u prvovýrobců, komentuje studii Jurečka.

Kdo šponuje cenu másla? Obchodník, ale i zákazník kupující do zásoby

skoleni_15_4

V rámci volebního speciálu nahlédl server Podnikatel.cz do programu lidovců a komunistů. Zatímco KSČM se ve svém programu zajímá o živnostníky jen okrajově, lidovci v programu skloňují elektronickou evidenci tržeb. Tu slibují zrušit u neplátců DPH. Nutno však podotknout, že právě lidovci pomohli evidenci tržeb téměř bez výjimky protlačit. 

Volební programy

Andrej Babiš se může opět bít v prsa. Právě díky EET přitékají do státní kasy další miliony. Na pokutách teď dosáhly už 16 milionů. Pokuty u #EET dosáhly až 16 milionů Kč, tisíce podnikatelů pokuta ještě čeká

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).