Hlavní navigace

Poslanecká sněmovna schválila státní rozpočet

10. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanecká sněmovna během dnešního pokračování mimořádné schůze z minulého týdne schválila státní rozpočet na příští rok. Učinila tak i přes nesouhlas opozice a příští rok tak bude stát hospodařit se schodkem 38,1 miliard korun. Miroslav Kalousek ubezpečil, že vláda bude na aktuální tempo ekonomiky reagovat.

Poslanecká sněmovna na dnešní schůzi schválila státní rozpočet na příští rok. Učinila tak i přes odpor opozice a Česko tak bude hospodařit se schodkem 38,1 miliard korun. Opozice při schvalování namítala, že jeho návrh je postaven na nereálných číslech předpokládaného téměř pěti procentního ekonomického růstu. Nynější odhady jsou však podstatně nižší – některé počítají i s růstem nižším než jsou 2 %.

Ministra financí Miroslav Kalousek dnes přiznal, že predikce ekonomického vývoje nebyla ještě nikdy tak obtížná. Hospodářská krize je rychlejší než legislativní proces, uvedl a zároveň své kolegy ujistil, že vláda bude na aktuální tempo ekonomiky reagovat. Přistoupil i na návrh Bohuslava Sobotky, aby vláda do konce ledna podávala sněmovně informace o dopadech finanční krize na příjmy, výdaje a deficit rozpočtu a předkládala varianty pro případ jedno, dvou a tří procentního tempa růstu českého hospodářství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).