Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Předtím „tajná“ studie k #EET je konečně dostupná online, stáhněte si ji od P2010 - Zajimave cteni, uz chapu proc to tak schovavali...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2016 17:13

    P2010 (neregistrovaný)

    Zajimave cteni, uz chapu proc to tak schovavali :-)

    Jen namatkou:

    strana 31 a 33 - jak jednoduchy postup, ze

    strana 36 a 37 - novy registr provozoven, povinne zatrideni podle NACE, povinna alespon jedna provozovna. Registruji se i eshopy, takze EET i pro platby kartou ?

    strana 42 - Očekává se, že celá transakce, včetně latence sítě má mezní dobu odezvy 2 vteřiny. :-)))))

    strana 44 - Koncové zařízení neobdrželo zpětnou potvrzující zprávu od IS EET - uz jim to konecne doslo

    V zasade z toho mam dobry pocit, to je tak strasne slozite, ze to v praxi nemuze nikdy fungovat.

  • 21. 1. 2016 17:27

    P2010 (neregistrovaný)

    Jeste strana 57 a obrazek 12 na nasledujici strane. Predpokladam ze kazdy zakaznik ktery ten diagram nebude znat zpameti hned zaplati pokutu :-)

    Zajimavy je bod 7 Kontrolní orgán je notifikován o nové nekorektní účtence.. To vypada jako idealni nastroj na potirani konkurence, staci jako "zakaznik" zrejme zadat nekolik "nekorektnich" uctenek a hned prijede kontrola. No plati ze co se v mladi naucis ...

  • 22. 1. 2016 14:12

    Luk (neregistrovaný)

    novy registr provozoven

    Registr provozoven existuje už teď, provozuje ho MPO, určitou dobu se přidělovala také identifikační čísla provozoven (IČP). Takže se bude vytvářet ještě paralelní registr na MF?

    povinna alespon jedna provozovna

    Tedy nebude provozovna jako provozovna. Provozovna podle živnostenského zákona nebude totéž jako provozovna v EET. Ať žije guláš.

    Registruji se i eshopy, takze EET i pro platby kartou ?

    Ano, EET je i pro platby kartou (a také šekem, dárkovou poukázkou...). Zvlášť zábavné to bude u systému jako PayU, kde bude muset e-shop zjišťovat, jaký typ platby si zákazník vybral a pak buďto data odeslat (a vygenerovat účtenku) nebo neodeslat. Luxusní. Dále tu máme platby dobírkou, kde bude potřeba odeslat tržbu do EET před odesláním balíku (aby zákazník dostal účtenku). Pokud se balík vrátí, bude se muset dělat storno. Pak tu máme ještě problém s platbou u partnerských výdejen, protože tam by měl platbu evidovat partner, ale jménem e-shopu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).