Hlavní navigace

Přehled přes tablet nebo online objednání. Takové novinky připravila ČSSZ

2. 4. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: www.isifa.com
Česká správa sociálního zabezpečení vypouští jednu novinku za druhou. Nově můžete podávat Přehled i přes tablet. Další novinkou je možnost online objednání.

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) nabízí další online novinky. První z nich je vyplnění a odeslání Přehledu o příjmech a výdajích ze samostatné výdělečné činnosti online, druhou pak online objednání na pobočku. 

Neztrácejte čas, domluvte si schůzku na ČSSZ online

Skrze novou aplikaci se mohou uživatelé domluvit schůzku na okresní pobočce ČSSZ online. Smyslem online objednání je podle ČSSZ v tom, aby si poplatník mohl naplánovat termín schůzky tak, aby mu co nejlépe vyhoval a dobře zapadal do časového rozvrhu. Možnost navštívit OSSZ bez předchozího objednání je pochopitelně zachována. 

Ilustrační obrázek
Autor: www.isifa.com

Přehled nově vyplníte i na tabletu. 

Čtěte také: Na ČSSZ s přehledy o příjmech a výdajích můžete i mimo úřední dny

Všichni klienti – tedy občané, zaměstnavatelé a podnikatelé – mohou tento systém objednávání využít od konce letošního března. Přijít se poradit nebo si vyřídit záležitosti týkající se agendy sociálního zabezpečení lidé mohou bez objednání i nadále každý pracovní den, tedy od pondělí do pátku, v běžných úředních hodinách OSSZ, vysvětluje mluvčí ČSSZ Jana Buraňová

Online objednání je zatím v pilotním provozu. Vyvinula si ho sama ČSSZ bez pomoci externích firem. Dle vyjádření Buraňové tak systém vznikl s minimálními náklady a v relativně krátkém čase. Systém je dostupný přes URL: objednani.cssz.cz

Vyplňte Přehled i na tabletu či mobilu

Další novinkou je možnost vyplnit si Přehled o příjmech a výdajích OSVČ i na tabletu či mobilním zařízení. K tomu je však nutná aplikace FormApps Mobile, která je dostupná pro iOS zařízení i pro smart zařízení s operačním systémem Android. Poté již stačí navštívit ePortál ČSSZ a na stránce Přehledu, tiskopis vyplnit a případně i rovnou odeslat. 

školení květen 24 - novinky

Pokud uživatel zvolí tlačítko „Vyplnit tiskopis s přihlášením“, budou mu při práci s tímto formulářem automaticky předvyplněny identifikační údaje z databází ČSSZ – vyplnění tiskopisu není podmíněno přihlášením se do „datovky“, přihlášení za pomoci přihlašovacích údajů do datové schránky znamená zmíněné usnadnění při vyplňování, uzavírá pro server Podnikatel.cz Buraňová. 

Čtěte také: Než začnete vyplňovat Přehled, zkontrolujte si inventuru pohledávek od ČSSZ

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).