Hlavní navigace

Nechceme už tlusté pupky, aneb příběh českého manažera

13. 7. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Stačí si prohlédnout personální tiskové zprávy a vše je jasné. Většina českých vysokých manažerů má nadváhu. Stojí za tím stres, žádný volný čas pro sportovní aktivity a nezdravá výživa, která na manažera číhá prakticky na každém kroku.

Proč mají čeští manažeři pupky? Řešil jsem s kamarádem, který upozorňoval na to, že my dva nejsme na tom o moc líp. Je to jasné: vstane, doma posnídá, pak letí do práce, kde na něj při zapnutí compu vybafne v poště 150 nepřijatých mailů, i když poslední vyřizoval půl hodiny před půlnocí, a to pět minut předtím manželka ztropila hysterickou scénu, protože její drahý už zase zanedbává manželské povinnosti a na děti taky zrovna moc času nemá. Čtěte více: Manažeři nejčastěji snídají v klidu domova, přesto ne příliš zdravě

Jsou podle vás čeští manažeři vypasení?

Nu, i přes šílené pracovní nasazení sladkým hlasem poprosí svoji asistentku, aby mu uvařila kávu, dva cukry, do toho zamíchat dvě smetany a možná, kdyby měla náhodou něco na zub, tak by to bylo ideální. Je totiž v hrozném stresu a při stresu ho vždy honí mlsná. Pak letí na tiskovku (ještě že je tam ten rautík), kde zbaští mini chlebíčky s majolkou, nějaké kuřecí roládky, trochu ovoce pro dobrý pocit ze „zdravé výživy“, zase další kafe, k tomu minerálku a nějaký mini dortíček. Ty čokoládové jsou vždycky nejlepší! Čtěte více: Rauty patří k manažerskému životu. Víte, jak se na nich chovat?

VIDEO: Rammstein – Keine Lust

Pak pracovní oběd – nenechá si ujít polední menu, protože ten losos se smetanovým přelivem vypadá u sousedícího stolu vážně báječně, zapíjí nealkoholickým pivem, a pak ještě kafe na dobré trávení. Následuje další meeting, po něm si skočí vedle do fast foodu, protože ho čeká ještě další meeting, jenže tam není žádné občerstvení (ti partneři jsou totiž děsní skrblíci) a dát si normální svačinku prostě nestíhá. Po druhém meetingu volá jeho známý, zda by nezašel na squash. Jo, to je dobrý nápad. Moment, mrknu do diáře. Jo, to by šlo, aspoň si kromě mého víkendového golfu zase trochu zasportuji, říká s nadsázkou do smart telefonu, jenž má sice výjimečné vlastnosti, ale jinak je to prostě jen telefon, náš manažer. Tak se tedy trochu večer zapotí, pochlapí se, jak je to velký sportovec, dorazí domů, zmizí do pracovny, protože to jeho oddělení se bez něj fakt neobejde a určitě na něj čeká několik neodkladných e-mailů. Čtěte více: Jak si správně zorganizovat čas

Content First

Mezi tím ale ještě stačí sjet s manželkou svým novým bourákem za dvě mega do největšího hypermarketu ve střední Evropě, protože ta jeho prý potřebuje nakoupit pár drobností na víkend: A proč jsou v tom košíku samé hovadiny, které s víkendem nemají nic společného? Aha, zase ta super akce, říká si cynicky v duchu. Po nákupu pochválit děcka, že ve škole jim to šlo a že určitě budou jednou stejně úspěšná jako jejich tatínek (sakra, to je tedy budoucnost) a zase si „jen na chvíli“ sednout k noťasu, protože ještě potřebuje připravit prezenčku na zítřejší meeting. Uf, je zase půlnoc. Manželka šla spát, protože na nějaký sex už rezignovala a on je rád, že po tak strašně náročném dni se v posteli nebude muset dřít a hlavně, že nezklame. To by byla pro něj totiž ta největší potupa.

A jaký bude zítřek? Záleží jen vás!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).