Hlavní navigace

Přihlášky k registraci k daním nově i elektronicky

1. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K daním se nově jde registrovat skrze internet. Česká daňová správa připravila čtyři nové elektronické formuláře, jedná se o přihlášky k registraci – pro fyzické osoby, pro právnické osoby, k registraci plátcovy pokladny a k registraci DPH. K vyplněnému formuláři půjde připojit elektronické přílohy i obecný text. Formuláře jsou ode dneška dostupné na stránkách české daňové správy.

Přihlášku k registraci je povinen podat daňový subjekt, který obdrží povolení nebo získá oprávnění vykonávat činnost, která je zdrojem příjmů, které jsou předmětem daně, nebo jejíž výsledky jsou předmětem daně. Přihlášku k registraci je nutno podat správci daně do 30 dnů ode dne účinnosti takového oprávnění či povolení, doplnila Jaroslava Musilová, tisková mluvčí Generálního finančního ředitelství.

Vyplněný elektronický formulář jde doručit správci úřadu těmito způsoby:

  • Formulář podepsat elektronickým podpisem a odeslat přímo z daňového portálu.
  • Formulář uložit a odeslat správci daně prostřednictvím své datové schránky.
  • Formulář vyplnit a odeslat formulář prostřednictvím daňového portálu bez uznávaného elektronického podpisu a následně jej do 5 dnů potvrdit nebo zopakovat u správce daně (to lze učinit písemně nebo ústně do protokolu).
  • Formulář vyplnit, pak vytisknout, vlastnoručně podepsat a doručit správci daně jako kterékoliv jiné písemné podání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).