Hlavní navigace

Připravovaná novela zákoníku práce a její dopady

17. 2. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Chystaná novela zákoníku práce přináší celou řadu změn. Jak v případě schválení dopadnou na zaměstnance a zaměstnavatele a čeho se změny týkají?

V Parlamentu ČR se momentálně projednává rozsáhlá novela zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, v platném znění (dále jen „ZP“), která by měla být ve finální podobě přijata s největší pravděpodobností v průběhu prvního čtvrtletí roku 2017. Novela zavádí mimo jiné radikální změny v právní úpravě práce z domova, mezi navrhovanými změnami je však i zavedení povinnosti zaměstnavatelů předcházet stresu spojeného s prací či rizikům násilí a obtěžování na pracovišti. 

Brand24

Práce z domova (tzv. „homeworking“) 

Jednou ze změn, která není veřejností přijímána velmi pozitivně, je pokus o zavedení pevnějších pravidel pro práci z domova, což však ve výsledku představuje celkové zpřísnění podmínek a zvýšení nákladů především pro zaměstnavatele. Ti budou nově mít například povinnost hradit náklady spojené s komunikací mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, včetně dalších nákladů souvisejících s výkonem práce z domu (např. nákladů na internetové připojení, telefon, energie či technické vybavení), nebo zabezpečit, aby zaměstnanec nebyl izolován od ostatních pracovníků a měl možnost s nimi být v kontaktu. Je tak otázkou, jak se tyto změny promítnou do ochoty zaměstnavatelů tento velmi oblíbený způsob výkonu práce svým zaměstnancům nadále benevolentně umožňovat. Dobrou zprávou pro zaměstnavatele však je, že na zaměstnance pracující z domova se neuplatní úprava příplatků za práci přesčas, v noci, o víkendech a o svátcích, ani náhrada mzdy při některých osobních překážkách v práci. Zaměstnanci si zároveň budou moci sami rozvrhnout pracovní dobu, což je také pozitivní změnou. 

Psali jsme: Konec homeworkingu? Novela zákoníku zpřesňuje povinnosti firmám, ty se bouří

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).