Hlavní navigace

Pro „babišovce“ zavřeno. Další podnikatel se rozhodl vyrazit do boje

25. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Hnutí ANO, podle licence: Rights Managed
Po kavárnici z Moravy vyrazil do boje proti EET, Andreji Babišovi a hnutí ANO další podnikatel. Pro „babišovce“ má zavřeno a vstup je jen na pozvánku či heslo.

Důvodem je prý to, že voliči ANO posilují základ Babišovy politické moci, jejíž součástí je třídní boj proti živnostníkům.

Do Perníkové chaloupky mají babišovci vstup zakázaný

Podnikatel Luděk Šorm, který vlastní restauraci v lovčím zámečku Perníková chaloupka v Rábech u Pardubic a zároveň kandiduje za Svobodné, se rozhodl zavřít svůj podnik pro „babišovce“. Nyní je Perníková chaloupka smluvně vyhrazena pouze pro zvané. Každý zájemce o návštěvu Perníkové chaloupky je požádán buď o předložení pozvánky, nebo o sdělení aktuálního hesla dne, které je uvedeno na internetových stránkách podniku.

Po dobu volební kampaně nechci do areálu Perníkové chaloupky pouštět voliče ANO, protože posilují základ Babišovy politické moci, jejíž součástí je třídní boj proti živnostníkům, o nichž po gottwaldovsku prohlašuje: „fšetci kradnú“. Proč máme sloužit někomu, kdo nás má za zloděje? Proč máme sloužit zákazníkům, kteří nemají úctu k živnostníkům? vysvětluje důvod uvedené akce Luděk Šorm.

Tento protest navazuje na happening „Desetikorunou proti Babišovi“. Od loňského prosince totiž Luděk Šorm účtuje při útratě do 99 Kč „babišné“ – tedy poplatek za to, že musí platbu zákazníků zaevidovat. Snaží se tím zákazníky upozornit, že zavedení a provoz EET není zdarma. Pokud je útrata vyšší než 99 Kč, poskytuje jim jako poděkování za nákup „akční slevu na službu EET a zajištění zaevidování tržby na své náklady. Jedině tak se můžeme bránit účelovému rozdělování nákupu na velké množství slosovatelných účtenek, vysvětlil Šorm.

skoleni_15_4

Také kavárnice z Moravy nenalévá „babišovcům“

Případ Luďka Šorma ale není jediný. Příznivcům hnutí ANO nenalévá také kavárnice z Moravy, která ve své kavárně v Plumlově na Prostějovsku vyvěsila cedule „Babišovi voliči nechť se laskavě zařadí na konec fronty“ a „Příznivcům hnutí ANO nenaléváme. Opájejte se úžasností Vašeho předsedy“. Cedule se ale nezamlouvala jednomu ze zákazníků, který na podnikatelku poslal Českou obchodní inspekci. Ta ale rozhodla, že podnikatelka tím žádný zákon neporušila.

Čtěte více: Podnikatelka nenalévá příznivcům ANO, podle ČOI nejde o nezákonnou diskriminaci

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).