Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč 28. říjen, a ne 1. květen? Omezení otevírací doby nabízí přehlídku absurdit od Ivan Nový - za chvíli zde budeme jako v Německu, které...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2015 12:47

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    za chvíli zde budeme jako v Německu, které je díky tomu před úpadkem, který vyústí v občanskou válku do pěti let. Měli bychom nyní už řešit, jak se s tím v budoucnosti vyrovnáme a ne nesmysly jako regulování otevírací doby obchodů, což je právě politika, která Německo přivedla právě tam kde je, na okraj propasti.

    Co asi bude dělat 5 miliónů deprivovaných pologramotných přistěhovalců? Sázet na to, že se začlení do německé společnosti, je více než naivní. Když i Němec, který je více než půl roku nezaměstnaný, je už prakticky nezaměstnatelný, protože ztratí motivaci pracovat. Co teprve uprchlík, který je na útěku několik let. Naše kultura práce na to není nastavena, podobné změny lze provádět jen po dlouhotrvajících válečných konfliktech, kdy se kultura buduje znovu. A to je krok, kterým Evropa zatím neprošla.

    A my si tady řešíme nicotné problémy s otevírací dobou, ...

  • 1. 11. 2015 19:51

    MMN (neregistrovaný)

    Nemusíš tu svůj omezený rozhled ventilovat veřejně. Tam, kde jsou dobře nastavené integrační programy, nejsou s prací uprchlíků nepřekonatelné problémy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).