Hlavní navigace

Replay to El Paso: Fiesta v mexickém stylu

 Autor: 457853
Gabriela Klimánková

Narazit na mexickou restauraci není ve větších městech žádný problém. Ne každá dokáže navodit tu pravou atmosféru mexické fiesty s kaktusy v pozadí. Gurmán ale jednu takovou našel v Ústí nad Labem.

Restaurace: Replay to El Paso

Lokace: Ostrčilova 15/983, Ústí nad Labem – Klíše

Typ: mexická kuchyně

Replay to El Paso je vyhledávanou mexickou restaurací, proto je skoro nutností si zde místa rezervovat. Mezi návštěvníky se kromě spokojených rodinek prolínají i studenti, kteří sem s oblibou míří za vyhlášenou mexickou polévkou v rozpečeném chlebu. Ani já jsem nebyla za dob svých studií výjimkou.


gurmán - mexiko 5
Foto: Archiv restaurace

Objednávka

  • Tortilla Bis (69 Kč)
  • 150 g Pepe Lopez (210 Kč)
  • 200 g Grilovaná zelenina (49 Kč)
  • 130 g Choze (139 Kč)
  • 3 ks Bramborové placky (29 Kč)
  • 0,2 l minerální voda (19 Kč)

Předkrm Tortilla Bis se skládá z dvou tortilových placek z tenkého jemného těsta, které jsou plněné teplým rozehřátým smetanovým sýrem s bylinkami. Jídlo nám zachutnalo, ale kvůli jeho jemnosti bych ho doporučovala spíše těm, kteří si nepotrpí na výrazně ochucené pokrmy. Na fotografii je jen polovina porce.

Gurmán - mexiko 1

Jídlo, které se v originálně vyvedeném jídelním lístku skrývá pod názvem Pepe Lopez, nenechá nikoho na pochybách, že volba byla správná. Host si doslova smlsne na jemném nízkém steaku z hovězí svíčkové. Maso je pokryté malými žampionky zapečenými sýrem. Krmě je politá skvělou smetanovou omáčkou a oblohu tvoří čerstvá zelenina. Jako přílohu jsem zvolila grilovanou zeleninu, která svou obří porcí téměř přetéká ze samostatného talíře. Zelenina nebyla ani syrová ani spálená, s bylinkovým máslem tvořila výbornou kombinaci.

gurmán - mexiko 4
gurmán - mexiko 3

Pokrm Choze tvoří vepřová panenka, jejíž maso je šťavnaté a měkké, krájená na nudličky. Chuť patřičně doplňuje pórek a paprika, to vše zalité smetanovo – česnekovou omáčkou, která má výraznou chuť, ale nepálí. K pokrmu doporučuji vybrat jako přílohu bramborové placky. Jídlo je lehčí, takže z restaurace budete odcházet stejně svěžím krokem, jakým jste přišli.

gurmán - mexiko 2

Trestuhodné by bylo také opomenout vyhlášenou mexickou mírně pálivou polévku, která se podává v malém kulatém vydlabaném a zapečeném chlebu s krásně křupavou kůrkou. Jídelní lístek dále nabízí typické tortillas, saláty, výběr z tex mex nabídky, pštrosí maso, grilovaná žebra, mořské speciality a přehršel nápaditých příloh.

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: ano
Příjem platebních karet: ano
WiFi: ano

Replay dokazuje, že kromě dobrého jídla záleží i na okolí

Prostředí restaurantu je velice útulné a propracovaně stylové. Ačkoliv je do restaurace vidět skleněnou stěnou, má host dojem jakési komornější atmosféry, kterou podporuje bohatá výzdoba a dřevěné obložení. Místo je vhodné i pro soukromé oslavy například i díky milé a ochotné obsluze.


gurmán - mexiko 7
Foto: archiv restaurace

Restaurace svá jídla i dováží. Za rozvoz po městě nebudete platit nic, do lokalit, které jsou vzdálenější pěti kilometrů, budete mít rozvoz bezplatný při objednávce nad 300 korun.

Anketa

Jakou preferujete kuchyni?

Hodnocení

Za Gurmána udělujeme restauraci pět hvězdiček, protože nabízí požitek z dobrého a nepředraženého jídla, příjemnou obsluhu a příjemné prostředí, které je vhodné pro obchodní schůzku i přátelské posezení.

Gurmán - hodnocení 5
Pět hvězdiček – maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout.
Našli jste v článku chybu?
Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Měšec.cz: Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Lupa.cz: Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

DigiZone.cz: Sat novinky: paket Polsat a Sci-Fi Universal HD

Sat novinky: paket Polsat a Sci-Fi Universal HD

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

120na80.cz: Rovnátka, která nejsou vidět

Rovnátka, která nejsou vidět

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Paštiky plné masa ho zatím neuživí

Paštiky plné masa ho zatím neuživí

DigiZone.cz: ČRa DVB-T2 ověřeno: Hisense a Sencor

ČRa DVB-T2 ověřeno: Hisense a Sencor