Hlavní navigace

Restaurace Střelecký ostrov provětrá vaši peněženku

 Autor: 244974
Gabriela Klimánková

Restaurace Střelecký ostrov nabízí možnost pokochat se na velké terase pohledem na klidnou Vltavu i Národní divadlo. Spolu s přírodní výzdobou si budete připadat jako na dovolené. Kromě lehkého vánku vám ale návštěva provětrá i peněženku.

Restaurace: Střelecký ostrov
Lokace: Střelecký ostrov 336, Praha 1
Typ: café, bar a restaurant
Gurmán Střelecký ostrov 5

Foto: archiv restaurace


Restaurace je umístěna u malého parčíku těsně při Vltavě. Stačí seběhnout kamenné schody z Mostu legií. Kromě uklidňujícího pohledu na řeku máte z terasy přímý výhled na majestátní Národní divadlo.

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: v blízkém okolí
WiFi: ano
Kouření: restaurace má kuřáckou i nekuřáckou část
Příjem platebních karet: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: ano, vzhledem k možnosti připojení k internetu i klidnému prostředí

Host si může, kromě poměrně úzkého výběru hlavních chodů, vybírat i ze speciálního lístku s tipy šéfkuchaře, za které ale také zaplatí „speciální ceny”. Na přání je možné sledovat i samotné vykostění ryb připravovaných k pokrmu, které zde představují podstatnou část nabídky, nebo kuchařské umění flambování. Restaurace nabízí i tři vinné lístky – polední, s českými a světovými víny.

Objednávka

  • Gratinovaný kozí sýr na salátovém lůžku s malinovým dresingem 280 Kč
  • Beefsteak na pepřové omáčce se zelenými fazolkami, grenaille brambůrky 520 Kč
  • Tradiční svíčková 420 Kč
  • Dezert Horká láska 160 Kč

Ke gratinovanému sýru host obdrží i měkkou francouzskou bagetku z bílého těsta. Salátové lůžko chutná mírně nahořkle. Právě to se ale dobře hodí k typické chuti kozího sýra. Co je zbytečné, je sladkokyselá chuť malinového dresingu, který se k pokrmu nijak nehodí.


Gurmán Střelecký ostrov 1

Dobrá a příjemně výrazná pepřová omáčka skvěle doplňuje maso. Zelené fazolky naproti tomu jsou poněkud bez chuti. K dokonalosti by jim prospěla výraznější úprava. Samotný steak pak sice chutná dobře, maso ale není tak měkké, jak by si zasloužilo.


Gurmán Střelecký ostrov 3

Maso z medailonků hovězí svíčkové na smetaně je měkčí. Velice jemně pasírovaná svíčková omáčka polechtá chuťové buňky i těm hostům, kteří jindy zrovna nejsou jejími fanoušky. Zahanbit se svou chutí nenechá ani měkký karlovarský knedlík.


Gurmán Střelecký ostrov 2

Sladkou tečkou může být dezert Horká láska s vodkou flambovanými malinami, vanilkovou zmrzlinou a snítkou máty. Ve výsledné chuti zbývají po vodce pouze decentní stopy. Samotné maliny mají výraznou chuť, stejně jako poctivá zmrzlina. Ta postrádá příchuť umělých přísad, které mnohý dezert dokáží zkazit.


Gurmán Střelecký ostrov 4

Obsluha, služby a interiér

Interiér je stylizován do exotiky, snad má svou bohatou výzdobou zeleně připomínat oázu v poušti. Proutěný nábytek pak podtrhuje dojem přírodních prvků. Nedocenitelný efekt tvoří klidně plynoucí Vltava. Pohodu dotváří i velmi vkusná hudba. Obsluha je profesionálně příjemná, v hostech ale může zanechat až chladný dojem. Restaurace nabízí své služby i pro příležitost rautů, firemních akcí, večírků nebo svateb.


Gurmán Střelecký ostrov 6

Foto: archiv restaurace


Anketa

Jakou preferujete kuchyni?

Hodnocení

Střelecký ostrov se úrovní svých cen řadí spíše do skupiny restaurací pro turisty, movitější zákazníky nebo snoby. O tom koneckonců svědčí i poměrně malý počet hostů během naší návštěvy. Právě to ale může být pozitivním aspektem pro klidnou obchodní schůzku, na které díky výběru této restaurace pravděpodobně vzbudíte zdání hojnosti a dostatku.

Za Gurmána udělujeme tři hvězdičky. Za naúčtované položky by krmě měla vzbuzovat téměř dojem dokonalosti. K té ale některým jídlům přece jen něco chybí. Stejně jako k uvolněné atmosféře. Host se zde pod taktovkou formality může totiž občas cítit stísněně.

Gurmán - hodnocení 3

Tři hvězdičky – vyjadřují, že v restauraci/ka­várně hodnotitelé zaznamenali více pochybení respektive nedostatků, a to většinou minimálně v jedné sledované oblasti (objednávka, obsluha, interiér, služby). Tři hvězdičky zároveň znamenají dobrý standard, a to s ohledem na kategorii restaurace/ka­várny.

Našli jste v článku chybu?
Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

Lupa.cz: Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Podnikatel.cz: K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

Podnikatel.cz: Věčně rozzlobený podnikatel? Cesta do pekel

Věčně rozzlobený podnikatel? Cesta do pekel

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

120na80.cz: Rovnátka, která nejsou vidět

Rovnátka, která nejsou vidět

Lupa.cz: Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Měšec.cz: Jak vymáhat výživné zadarmo?

Jak vymáhat výživné zadarmo?

Vitalia.cz: Paštiky plné masa ho zatím neuživí

Paštiky plné masa ho zatím neuživí