Hlavní navigace

Ruský Gazprom zvýšil dodávky plynu do Evropy

7. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ruský Gazprom zvýšil dodávky plynu do Evropy a Turecka přes alternativní zdroje na 200 milionů kubíků. K přepravě využívá alternativních cest, jelikož Ukrajina uzavřela všechny své tranzitní plynovody, informovala agentura Reuters. Dnes v noci neproudil do Čech přes Ukrajinu žádný zemní plyn.

Gazprom zvýšil dodávky plynu pro Evropu a Turecko. Přes alternativní zdroje tak nyní proudí na 200 milionů kubíků. Ukrajina nechává své plynovody uzavřené, informovala dnes agentura Reuters. Plynovod Jamal-Evropa a zásobníky plynu nám dávají zhruba 150 milionů kubíků a my doufáme, že čerpání ze zásobníků zvýšíme o dalších deset milionů kubíků ještě během středy, uvedl pro Reuters náměstek generálního ředitele Gazpromu Alexander Medveděv s tím, že na plnou kapacitu přešel i plynovod Blue Stream do Turecka, to znamená, že dává 48 milionů kubíků denně.

Ještě dnes v noci byly dodávky zemního plynu z Ruska přes Ukrajinu díky sporům zastaveny. Společnost RWE Transgas zásobuje ČR dodávkami z Norska a zásobami zemního plynu v podzemních zásobnících. Čtěte více: Dodávky plynu byly dnes v noci úplně zastaveny 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).