Hlavní navigace

Senát jedná o novém živnostenském zákonu

19. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Senát dnes zahajuje svoji 12. schůzi. Jednat bude mimo jiné o novele živnostenského zákona, která by měla usnadnit především vstup do podnikání. A to jak tím, že zavádí jedinou volnou živnost, tak redukcí informačních povinností podnikatele vůči živnostenským úřadům nebo zkrácením praxe u některých živností, kde je praxe nutná pro vydání živnostenského oprávnění.

Na pořadu schůze je také novela zákoníku práce, kterou předložil senátor Tomáš Julínek. Týká se úpravy pracovní doby pracovníků ve zdravotnictví. Ti by měli mít možnost pracovat týdně až 56 hodin, včetně práce přes čas. Tedy nad rámec zákonem stanovené běžné týdenní pracovní doby.

Dalším pro podnikatele zajímavým bodem je návrh zákona o přeměnách obchodních společností a družstev. Zákon by měl být jedním z pilířů nového obchodního zákoníku.

Senátoři a senátorky mají celkem projednávat 44. bodů. Schůze senátu bude pokračovat v dalších dnech. Business server Podnikatel.cz bude projednávání především živnostenského zákona nadále sledovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).