Hlavní navigace

Senátní výbor odmítl zrušení #EET, doporučil však vyjmout drobné podnikatele

21. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Senátní hospodářský výbor sice před dvěma dny odmítl zrušení EET, které žádala petice, zároveň ale požádal vládu, aby z evidence vyjmula nejmenší podnikatele.

Vyplývá to z usnesení, které výbor zveřejnil na stránkách Senátu. Případné úpravy EET nicméně budou až na další vládě.

Vyjměte z EET drobné podnikatele

Senátní Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu se před několika dny zabýval peticí „Za zrušení zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb“, která nasbírala více než 20 tisíc podpisů. Autoři petice žádali okamžité zrušení EET, jelikož je podle nich evidence jednoznačně destruktivní pro české podnikatelské prostředí. Tvůrci petice dále tvrdili, že EET přinesla podnikatelům jen nárůst byrokracie a podnikatelské prostředí nijak nenarovnala. Za nejvíce postižené označili autoři malé živnostníky na venkově.

Senátní hospodářský výbor sice zrušení zákona o evidenci tržeb odmítl, zároveň však v usnesení uvedl, že doporučuje, aby při přípravě a tvorbě právních předpisů v souvislosti s touto problematikou vláda a státní orgány jednaly o stanovení podmínek pro vyjmutí drobných podnikatelů z EET. Vynětí nejmenších podnikatelů se přitom objevilo na „poslaneckém stole“ již několikrát, ani jednou však neprošlo. Nynější výzvou senátorů se ale bude zabývat až příští vláda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).