Hlavní navigace

Názor k článku Školy chrlí další nezaměstnané, je čas říci dost od vr - "Co firemní studenti oceňují, to je fakt, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2013 14:52

    vr (neregistrovaný)

    "Co firemní studenti oceňují, to je fakt, že se učí jen to, co budou skutečně potřebovat pro svou práci. Nejsou zatěžováni něčím, co nepotřebují."

    Tohle by rozumný člověk oceňovat asi neměl, že jo? :) Co se stane, když se v té konkrétní firmě něco stane (nemusí jít nutně o negativní událost) a firma z nějakého důvodu bude snižovat personální stavy? Ty lidi nebudou schopní se uplatnit nikde jinde - leda v jiné firmě stejného zaměření.

    A vůbec celý ten nápad, jak je tu popsaný, obsahuje spoustu aspektů, které mne osobně dost děsí - třeba to, že firmám bude přispívat stát. Proč jako? Ty firmy by ty zaměstnance stejně potřebovaly, tak ať si jejich vzdělání zaplatí ze svého. A jestli je nepotřebují, tak na co tu bude stát podporovat přezaměstnanost? Co se stane, když stát přestane po roce dvou ty firmy finančně podporovat? Vydělají si takoví zaměstnanci sami na sebe a nebo budou muset být propuštěni?

    Neříkám, že spolupráce škol a zaměstnavatelů není dobrý nápad (funguje to tu už roky), ale prosím, bez účasti státu. Pokud firma potřebuje od státu příspěvek na zaměstnance, nemá ten zaměstnanec v té firmě co dělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).