Hlavní navigace

Sliby chyby. Zápisy do obchodního rejstříku stále nefungují, jak mají

3. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Přestože dodavatel nové aplikace obchodního rejstříku slíbil, že systém bude do středy fungovat už bez potíží, stále se objevují problémy a aplikace „padá“.

Zápisy do obchodního rejstříku pořád nefungují tak, jak mají. Přestože se firma Corpus Solutions, která zavádí novou verzi veřejného rejstříku, na počátku týdne zavázala, že všechny problémy vyřeší do středy, problémy s výkonem a stabilitou aplikace přetrvávají dodnes. Ministerstvu spravedlnosti proto dochází trpělivost a dává firmě poslední šanci problém vyřešit.

Čtěte také: Zapsat novou firmu prý může být problém, obchodní rejstřík kolabuje

Dodavatel má poslední šanci

Ilustrační obrázek
Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek.

Jak dnes uvedlo ministerstvo spravedlnosti, dodavatel nové verze veřejného rejstříku, společnost Corpus Solutions, nesplnil slib a do dnešního dne neodstranil nejzávažnější závady nové aplikace obchodního rejstříku. Zápisy do rejstříku tak občas stále nefungují. Firma navíc ministerstvo informovala, že některé testy a chyby může řešit až během víkendu. Naše trpělivost je u konce, dodavatel má poslední možnost nás přesvědčit, že je schopen problém identifikovat a vyřešit. Vrší se nám na soudech práce a úředníci nemohou pracovat. Uživatelé už jsou velmi rozčarovaní a já se jim vůbec nedivím. Za tímto účelem jsem zbavila firmu mlčenlivosti, aby mohla průběžně veřejnosti poskytovat informace i technického rázu, uvedla ministryně Hana Válková.

Hana Válková dále přikázala  prověřit smlouvy týkající se projektu a podepsané minulým vedením resortu. Ministerstvo rovněž zvažuje variantu, že by změnilo dodavatele systému. Jak ale tvrdí rejstříkové soudy, řešení problému by to neurychlilo. Ministerstvo každopádně uplatňuje vůči firmě Corpus Solutions sankce. Zatím uplatňujeme, v souladu se smlouvou uzavřenou v lednu tohoto roku předchozím vedením ministerstva, sankce 5 tisíc korun za den. Ministerstvo zvažuje další kroky ve vztahu k dodavateli díla, uvedla serveru Podnikatel.cz Kateřina Hrochová, mluvčí ministerstva spravedlnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).