Hlavní navigace

exPRESS: Spotřební daně budou opět vyšší, podraží cigarety a tabák

25. 6. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Kuřáci se budou muset připravit na další zdražování. V připomínkovém řízení je nyní novela zákona o spotřebních daních, která by měla zvýšit cenu cigaret a tabákových výrobků.

Cigarety a tabák opět podraží »

Ministerstvo financí předložilo do připomínkového řízení novelu zákona o spotřebních daních. Ta by měla zvýšit cenu cigaret a tabákových výrobků. Ministerstvo muselo zákonem vyslyšet směrnici EU o daních z tabákových výrobků. Ta stanovuje nové minimální sazby z tabákových výrobků a dále upravuje strukturu spotřební daně z cigaret a změnu definic tabákových výrobků.

Ministerstvo financí ale nechce zvýšit ceny tabákových výrobků najednou. Navrhuje zvýšit sazby spotřební daně v postupných krocích. První fáze postupného navyšování sazeb spotřební daně by měla nabýt účinnosti k 1. lednu 2012. Další změna je plánována k 1. lednu 2014.

exPRESS - Koleje 01
Finance

Brněnské vouchery nabízí přes 7 milionů korun

Více než 7 milionů korun vyčlenilo letos město Brno pro inovační vouchery, které vloni měly svůj pilotní rozjezd. Každá firma může zažádat o voucher v hodnotě až 150 tisíc korun.

ČSSD stála reklama na netu v květnu 15 milionů

Nejvíce peněz utratila v květnu za reklamu na internetu Česká strana sociálně demokratická, která na do této oblasti zainvestovala více než 14,7 milionu korun. Těsně druhý skončil druhý politický gigant Občanská demokratická strana, kterou vyšla reklama na síti na 14,6 milionu korun.

SUBWAY chce být největším fast-foodem

Vysoké ambice si stanovil fast-foodový řetězec SUBWAY. Do pěti let chce být největším řetězcem s rychlým občerstvením v regionu střední a východní Evropy.

Expert Elektro chce otevřít šest nových prodejen

Expert Elektro rozšíří počet svých prodejen. Do konce roku plánuje v rámci další expanze otevřít dalších šest nových prodejen. První z nich otevře v červenci v Jihlavě.

exPRESS - Koleje 02
Zákony a úřady

O DPH z jiných států EU se žádá elektronicky

V roce 2010 došlo ke změnám v oblasti vracení daně z přidané hodnoty zaplacené v jiných členských státech EU. O vrácení daně je možné žádat pouze elektronicky, prostřednictvím elektronického portálu spravovaného českým Ministerstvem financí. Přístup je přidělován opět na základě elektronické žádosti.

Mimopražští uspěli v programu Podnikání a inovace

Téměř desetina firem neuspěla s žádostí v programu Podnikání a inovace, vypsaného Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. O finanční pomoc žádají většinou ekonomicky zdatné firmy.

exPRESS - Koleje 03
Provoz a daně

Portál Kudy z nudy prochází zásadní změnou

Portál o tuzemském cestování prochází zásadní přestavbou. „Kudy z nudy“ prodělá vizuální změnu a rozšíří možnosti pro vkládání informací od provozovatelů turistických nabídek a nabídne komfortnější služby pro vyhledávání ze strany veřejnosti.

Brand24

Změny ve splatnosti důchodů

V červenci dojde ke změně termínů výplat důchodů. Česká správa sociálního zabezpečení informuje své klienty, že kvůli státním svátkům budou důchody vyplaceny dříve.

Určení rozsahu práce u dohody o provedení práce

Rozsah práce sjednaný v dohodě o provedení práce nesmí být u stejného zaměstnavatele větší než 150 hodin v kalendářním roce. Do tohoto rozsahu se započítává i doba práce na základě jiné dohody pro stejného zaměstnavatele ve stejném roce.

<fb:fan profile_id=„58931­199320“ stream="" connections=„18“ width=„545“></f­b:fan>
Podnikatel.cz na Facebooku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).