Hlavní navigace

OBRAZEM: Šrotozemšťan potřetí v Praze

8. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již potřetí vyroste během tří dnů od 9. do 11. září na pražském Andělu socha Šrotozemšťana. V letošním roce vyroste socha do výšky sedmi metrů. Organizátorem celé akce je společnost ASEKOL, která se zaměřuje na recyklaci a sběr elektroodpadu. Veřejnosti chce tímto způsobem sdělit fakt, že staré vysloužilé elektrozařízení nepatří do popelnic, ale na sběrné dvory. Na vzniku sochy se budou podílet především občané, kteří mohou i letos přinést své vysloužilé elektrospotřebiče na stavbu sochy, informuje společnost ASEKOL. Čtěte více: Firmy se k vysloužilým elektrozařízením chovají zodpovědněji.

Šrotozemšťan v roce 2007

Na třídenní akci budou připraveny pro návštěvníky různé aktivity. Každý, kdo přinese vysloužilý spotřebič, dostane dárek a bude zařazen do slosování o plasmovou televizi, DVD přehrávače a set top boxy. Slosování proběhne v průběhu čtvrtečního podvečera, kdy bude Šrotozemšťan slavnostně oživen, říká Jan Vrba ze společnosti ASEKOL. Následně demontován bude během soboty. Čtěte více: Třiďme elektrošrot tam, kam patří.

V úterý bude celá akce zahájena Šroto módní přehlídkou, v níž návrhář Josef Klír představí celkem 7 modelů vyrobených z elektrozařízení.

První model letošní modní přehlídky

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).