Hlavní navigace

Názor k článku Zaměstnance do firem? Zvyšme OSVČ odvody, navrhuje Štěch. Živnostníci zuří od ViR - No, ona OSVČ je také drtivá většina dětských...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 6. 2017 14:25

    ViR

    No, ona OSVČ je také drtivá většina dětských a praktických lékařů či zubařů, stejně jako veterináři, či třeba advokáti. Takže jestli chce soudruh Štěch veteriánře, právníky a pediatry v Kolbence, protože neví, jaký je jejich národohospodářský přínos... (Mimochodem, to už tady také bylo....)

    Ale pak se nesmí divit,když mu v příbuzenstvu umře dítě, protože nedostane potřebnou péči, jelikož pediatra či praktického lékaře už dnes lidé zejména na venkově jen tak neseženou. Případně někoho známého okradou "šmejdi", protože nebude mít na kvalifikovanou právní pomoc.

    Z logiky věci totiž plyne, že zvýší-li se náklady, zvýší se i ceny. A mimochodem, o "přínosu" té či oné OSVČ, a o tom zda je to podnikatel či "pseudopodnikatel", fakt nerozhodují ani politici, ba ani úředníci, ale jen a pouze zákazníci, kteří jsou či nejsou ochotni jim za jejich zboží či služby platit. Kdo není potřebný, ten skončí. A je to mnohem tvrdší, než u odborově organizovaných a Zákoníkem práce chráněných zaměstnanců, kdy zbavit se lempla s funkcí v odborech často stojí majlant i spoustu času.
    Jo, mimochodem, k té dani z odvedeného zdravotního a sociálního pojištění, tu platí i zaměstnanci, neb se jim počítá ze superhrubé mzdy :-). Tak abychom si tu nelhali do vlastní kapsy, tak, jako to běžně činí politici ČSSD, či leckteří úředníci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).