Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Štěstí v neštěstí, omezení paušálů se výrazně promítne "jen" na OSVČ s dětmi od Magda - Jsem zhnusena tímhle zlodějským státem, který svoje ovce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2012 21:05

    Magda (neregistrovaný)

    Jsem zhnusena tímhle zlodějským státem, který svoje ovce (obyčejné pracující lidi) bude stříhat a stříhat až už poteče jenom krev.
    Ale těm nejbohatším na jejich výhody nesáhne - jsou to kamarádi a vrána vráně oči nevyklove.
    Teď vidím rudě, ale do budoucna to vidím už jen černě. Není úniku, tenhle nenasytný stát vás nenechá v klidu a budete pracovat v podstatě hlavně pro něj. Myslím, že už nejde o demokratickou společnost, vítejte v otrokářském řádu. Nepracujete pro svoje blaho, ale pro to, aby nenažraná státní mašinérie mohla rozhazovat vaše peníze mezi svoje kamarádíčky a příbuzné a zabezpečila se na 500 let dopředu. Oni snad nevědí, že pohřební rubáš nemá kapsy?
    Tolik diskutabilních věcí šlo narovnat - i ten největší hlupáček věděl, že paušály jsou moc vysoké (s výjimkou zemědělství). Ale ne, ono se na to šlo od lesa. To není diletantství, to je vrchol zlé vůle! Ke Kalouskově vykutálené rovné dani a stropům na pojistné se přidávají další významné záseky - Kalouskova diskriminace dětí a manželek malých živnostníků. No uznejte, přece nemohl těm bohatým advokátům, exekutorům, lobistům a jiným úspěšným profesím snížit paušály, to radši ať si najmou účetní ti malí živnostníčci, kteří na tom systému "jen pro bohaté" zrovna s těmi svými dětmi nechutně parazitovali a dokonce šmahem dostávali bonusy na děti. Ono se přece nemůže přestat a nepřestane mrhat, ale bude se ždímat chudý lid! Ušetříme daňové bonusy a nepohněváme si bohaté - tak se jmenuje recept na záchranu státu?!
    Nemusíme chodit k volbám, je to jedno, kdo nám vládne, nic dobrého nás stejně nečeká. Lidstvo je skutečně nepoučitelné a bohužel dokáže být přes veškerý pokrok morálně daleko horší, než předchozí generace. Nemáme bohužel jednoho spravedlivého a dobrotivého vladaře, ale smečky nenasytných a nespravedlivých vládců bez špetky svědomí.
    Myslí si ještě vůbec někdo, že jsme svobodní a že žijeme v právním státě? Já tedy rozhodně ne.
    Ještě k tomu rušení "zelené nafty" v zemědělství - nabízím panu Kalouskovi bezplatnou minimálně dvouměsíční stáž na jisté české farmě a bude pracovat spolu s majitelem - 7 dní v týdnu, od 4,30 do 18,30 hod, jen se třemi přestávkami na jídlo (snídaně, oběd, večeře, svačiny žádné), bez dovolené, jen v neděli je dovoleno při obědě koukat na OVM (s hosty z vysoké politiky) a zbytek pořadu je možno proležet na válendě, aby si trochu srovnal bolavá záda. Za odměnu může tu a tam jezdit nakupovat náhradní díly. Myslím, že by pak pan Kalousek uznal, že leckteří živnostníci by měli mít ne jednu slevu na poplatníka, ale někteří minimálně tři slevy! Pro závistivce uvádím, že dotyčný farmář odvedl řádně a včas státu nemalé daně a platí takové pojistné na důchodové pojištění, že nikdy od státu takový důchod nedostane, a přispívá solidárně vysokým zdravotním pojištěním na zdravotní péči, kterou on sám prakticky nečerpá a v budoucnu asi ani čerpat nebude, protože se tohoto nežádoucího stavu asi ani nedožije.

  • 19. 4. 2012 21:34

    Zednictví Jiří Plavec Filipov 67 (neregistrovaný)

    *Jsem zhnusena tímhle zlodějským státem, který svoje ovce (obyčejné pracující lidi) bude stříhat a stříhat až už poteče jenom krev.*
    Koho jste volila, smím li se zeptat? Já jsem volil KSČM a můj hlas tedy za to nemůže a pokud jste volila někoho s té zlodějské vládnoucí TRIÁDY, tak si nestěžujte. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).